Musa Dagdelen heeft met zijn doelpunt als invaller toch nog het 1e elftal van Vorden een punt bezorgd. Foto: Johan Bolink

johanbolink.nl

Vorden 1 pakt in slotfase nog een punt

Algemeen

VORDEN - In de 89e minuut heeft Musa Dagdelen met zijn doelpunt als invaller toch nog het 1e elftal van Vorden een punt bezorgd. De stand tegen SPERO uit Elst was 1-2 in het voordeel van de groen-witten uit de Betuwe, maar met een geplaatst schot in de korte hoek bracht de invaller voor Gijs van der Veen de stand toch nog op 2-2. Vorden behaalde hiermee het maximale resultaat in deze wedstrijd en mag zich met 13 punten uit 8 wedstrijden nog steeds de nummer vier van de ranglijst noemen.

Vorden had een behoorlijke waslijst met afwezigen, want naast de langdurig geblesseerden Dion Besselink en Koen Oosterhuis waren nu ook Bas Kortstee, Frank Hiddink en Rik Schröer niet beschikbaar.

Het elftal van v.v. Vorden had deze middag dus in de gehele as van het veld andere namen opgesteld dan de laatste wedstrijd tegen DVC’26, maar door de brede selectie van hoofdtrainer Wouter Schouten konden de geel-zwarten nog steeds een representatief team op de been brengen met ook nog eens drie goede wisselspelers op de bank.

De eerste 20 minuten waren gelijkwaardig met een goede kans van Spero, waarbij keeper Robin Verstege uitstekend redde en een volley aan de kant van v.v. Vorden waarbij Daan Horstman echter de bal niet helemaal vol raakte.

In de 27e minuut werd het alsnog 0-1 door Spero en in het kwartier wat hierop volgde was de middenmoter van 2I de licht overheersende partij, maar gelukkig voor Vorden kon het de rust bereiken met deze 0-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam Vorden door een buitenkansje (hands in het 16-metergebied) op 1-1 toen Daan Horstman keurig de penalty benutte, maar een kwartier voor tijd leek Spero alsnog met de winst er vandoor te gaan door een kopbal uit een corner: 1-2.

Vorden wisselde Musa Dagdelen en Rahem Pabai voor Gijs van der Veen en Werner Rondeel en in het laatste kwartier bracht het zelfs gelegenheidsspits Bas Abbink voor Daan Horstman om ervoor te zorgen alsnog een puntje uit het vuur te slepen.

Het leek echter niet te lukken en de ploeg van trainer Wouter Schouten moest zich al bijna met de vierde nederlaag dit seizoen verzoenen, maar in de 89e minuut bereikte Bas Abbink toch nog één keer met een pasje Musa Dagdelen. Zijn aanname in het 16-metergebied was perfect en zodoende kwam hij tot een bekeken schot in de korte hoek.

Musa Dagdelen bezorgde daarmee de thuisclub voor het zeer gewenste en nuttige puntje en kan volgende week zondag uit en tegen Varsseveld wellicht weer beschikken over Bas Kortstee, Frank Hiddink en/of Rik Schröer.