De start van de Oudejaars Crossloop 2019. Foto: PR
De start van de Oudejaars Crossloop 2019. Foto: PR

Dit jaar geen Coop Oudejaars Crossloop Vorden

VORDEN - De 40ste Coop Oudejaars Crossloop Vorden dat gepland stond op donderdag 30 december 2021, gaat niet door. De oplopende COVID besmettingscijfers maken het onmogelijk om het evenement te organiseren zoals traditioneel past bij de Oudejaars Crossloop Vorden. Namelijk het combineren van sportief lopen en gezelligheid voor iedereen. 

“Het is jammer dat de crossloop niet door kan gaan’’, zegt voorzitter Wilbert Menkveld. “Het is echter buitengewoon moeilijk om op de locatie van de voetbalvereniging Vorden een evenement te houden waarbij we rekening moeten houden met alle maatregelen. En met de huidige hoeveelheid besmettingen voelt het organiseren van een dergelijk evenement gewoon niet goed. We hebben nog bekeken om het in sterk afgeslankte vorm te organiseren door maar een afstand en veel minder deelnemers toe te laten, maar zelfs dan vonden wij de risico’s als bestuur te groot en blijft er van het karakter en de sfeer van het evenement maar weinig over”. 

De lopers die zich reeds hadden ingeschreven krijgen hun inschrijfgeld teruggestort minus 2 euro administratiekosten. Menkveld: “Wij gaan er vanuit dat we in 2022 wel een mooie jubileumeditie kunnen organiseren. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 30 december 2022.” 

Voor meer informatie, zie de website. 


www.oudejaarscrossloop.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden