<p>Vrijwilligers graven in een voortuin een heester uit. Foto: Present Bronckhorst</p>

Vrijwilligers graven in een voortuin een heester uit. Foto: Present Bronckhorst

Medewerkers Olbecon helpen mensen in Bronckhorst

BRONCKHORST - Op vier plaatsen in Bronckhorst hebben medewerkers van Olbecon op de ‘Dag van de Ondernemer’ veel werk verzet. Maar liefst vijftien collega’s hadden zich aangemeld om zich een middag als vrijwilliger in te zetten. 

“Ik heb het project als een mooi leermoment ervaren. Het was leuk om in een andere setting met mijn collega’s te werken”, liet een van de medewerkers van Olbecon weten. De projecten werden georganiseerd door Present Bronckhorst in het kader van het partnerschap dat Olbecon eerder dit jaar met Present aanging. Vooraf had Present bij het bedrijf de projecten gepresenteerd en de collega’s konden vervolgens inschrijven op het project dat ze graag wilden oppakken.
Twee groepen vrijwilligers hielpen twee alleenstaande vrouwen bij het opknappen van hun tuin. Er werd gesnoeid en onkruid verwijderd en in een van de tuinen werden enkele nieuwe planten en struiken gepoot. Op een ander adres werd de aanbouw van een woning van een gezin met jonge kinderen geïsoleerd, zodat de wasmachine niet meer kan bevriezen. De bewoners konden dit niet zelf, omdat ze allebei een chronische ziekte hebben. De laatste groep plaatste een schutting in een voortuin. Alle hulpontvangers waren erg blij met de hulp en het eindresultaat van een middag hard werken.

Samen met bewoners
De vrijwilligers werden warm ontvangen door de bewoners, die hen ook meer vertelden over hun leven. Een van de bewoners hielp zelf ook mee bij het klussen. Dit werd als erg positief ervaren door de collega’s. “Mevrouw heeft af en toe geholpen en vond dat leuk. Als ze gemotiveerd wordt, kan ze vast meer dingen zelf oppakken”. Op een ander adres was er eveneens een goede samenwerking met de bewoner, die zelf niet veel mee kon helpen, maar wel duidelijk aanwijzingen gaf. Daarnaast kregen de vrijwilligers tussendoor iets te drinken met wat lekkers er bij.

Doe mee
Present is altijd op zoek naar vrijwilligers die samen met anderen, bijvoorbeeld collega’s, het gezin, vrienden. kerkgenoten, enzovoort eenmalig iets willen betekenen voor iemand in nood. De organisatie zorgt voor een passende klus. Aanmelden kan via e-mail hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of tel. 06-15136687. Meer informatie over Present op de website.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden