Vorden 1 laat zich in Varsseveld verrassen

Algemeen

VORDEN - Iedere vereniging heeft er wel een: de ‘Angstgegner’ waar nooit van gewonnen wordt, en de tegenstander die eigenlijk altijd goed is voor drie winstpunten. Dat laatste heeft Vorden 1 met Varsseveld. De laatste vier ontmoetingen in de 2de klas vanaf 2017 werden allemaal in winst omgezet. Maar zekerheden zijn er niet in het voetbal, want afgelopen zondag keerde het eerste team van Vorden met een nederlaag van maar liefst 5-1 terug uit Varsseveld.

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden speelden de geel-zwarten niet eens zo’n slechte wedstrijd. Alleen liep het in een periode van twintig minuten defensief helemaal verkeerd, zodat Varsseveld nog voor er een half uur was verstreken met 4-0 voorstond.
Vorden 1 begon goed aan de wedstrijd en speelde direct vanaf het begin goed ‘vooruit’. Via prima positiespel werden de beide spitsen, Gijs van der Veen en Musa Dagdelen rondom de zestien prima aangespeeld, maar tot doelpunten kwam zij niet. Voor Varsseveld was het wel meteen prijs. In de 8ste minuut werd de spits van de thuisploeg op zeven meter van het doel aangespeeld. Vanuit de draai schoot hij via de binnenkant van de paal keurig de 1-0 binnen. Vorden bleef doorgaan met verzorgd positiespel, maar bij de tweede aanval van Varsseveld was het opnieuw raak: een goede voorzet vanaf de rechterkant werd door een geheel vrijstaande speler vanaf acht meter ingekopt.
De Vordense spelers spraken elkaar moed in en gingen direct weer op zoek naar de tegentreffer. Maar in plaats daarvan werd het in de 25ste minuut zelf 3-0, wederom door een kopbal van een vrijstaande speler van Varsseveld. Tot overmaat van ramp werd in de 28ste minuut de opbouw van achteruit verstoord. Van maar liefst 35 meter schoot een speler van Varsseveld langs keeper Robin Verstege.
De wedstrijd leek met deze stand na een half uur al beslist,maar toch bleef Vorden de weg naar voren zoeken. In de 35ste minuut resulteerde dat in een strafschop, die door Musa Dagdelen werd binnengeschoten: 4-1.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft had Vorden maar één opdracht en dat was zo snel mogelijk de 4-2 maken, zodat het toch nog een wedstrijd kon worden. Ondanks veel balbezit, goed positiespel, een aantal halve kansen en schoten vanaf de 16 meter viel de aansluitingstreffer niet. Het werd in de 80ste minuut zelfs nog erger voor Vorden want Varsseveld profiteerde optimaal van een verkeerde inschatting van de ver buiten zijn doel opererende Robin Verstege.
Vorden was gelijkwaardig aan tegenstrever Varsseveld, maar moest toch een 5-1 nederlaag slikken. Door dit resultaat vinden de geelzwarten zichzelf nu precies in het midden van de ranglijst terug: op een zevende plek met 13 punten uit 9 wedstrijden (vier gewonnen, vier verloren en één gelijk).