<p>Elke DE-punt is halve cent waard. Foto: PR</p>

Elke DE-punt is halve cent waard. Foto: PR

Inzamelactie DE-punten voor de Voedselbank

BRONCKHORST - Lionsclub Isala Doetinchem en Lionsclub Bronckhorst zamelen samen met Voedselbank Doetinchem weer Douwe Egberts waardepunten in. 

Daarmee worden pakken koffie voor de Voedselbanken in Nederland gekocht, ook voor Voedselbank Doetinchem. De opbrengst wordt door Douwe Egberts met 15 procent verhoogd. Koffie is een lang houdbaar product en wordt daarom nauwelijks aan de voedselbanken gedoneerd, terwijl ze er wel om zitten te springen. De afgelopen jaren is de actie een groot succes geweest. Vorig jaar werden er maar liefst 204.000 pakken koffie onder de Voedselbanken in heel Nederland verdeeld.

Inzamelpunten
De actie wordt gehouden in de maand december. De inzameldozen staan in verschillende supermarkten/winkels/locaties in de gemeente Doetinchem en Bronckhorst, zoals in Doetinchem: Albert Heijn (Zaagmolenpad), Coöp (Slotlaan), Gaabs (Heezenstraat), Get Fit 35, Zuivelhoeve (Heezenstraat). Wehl: Coop. Steenderen: Coop. Hummelo: Spar. Toldijk: Welkoop. Hengelo: Welkoop en Albert Heijn. Vorden: Bruna en Coop. Zelhem: Coop.

Punten kunnen ook worden opgestuurd naar Voedselbank Doetinchem, Edisonstaat 48a, 7006 RE Doetinchem. Met dit verzoek: “Wilt u de punten geteld aanleveren en bundelen per 1000 als u er meer dan 1000 heeft?”

Digitaal schenken kan ook: https://voorburg.lions.nl/lions-douwe-egberts-waardepuntenactie-1. Men kan dan zelf aangeven aan welke Voedselbank de punten geschonken worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden