<p>Uit een van de voertuigen werden een &nbsp;een spreider, rammen en bijbehorende accu&rsquo;s gestolen. Foto: Brandweer Vorden.&nbsp;</p>

Uit een van de voertuigen werden een  een spreider, rammen en bijbehorende accu’s gestolen. Foto: Brandweer Vorden. 

Diefstal uit Vordense brandweerkazerne

‘Onbegrijpelijk dat zoiets gebeurt’

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Onbekenden hebben vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij de brandweerkazerne aan de Rondweg in Vorden. Daarbij is redgereedschap uit een van de voertuigen gestolen die vrijdagmorgen nog werd vervangen. Ondanks een gillende alarminstallatie heeft men toch kans gezien om er met onder meer een spreider, rammen en bijbehorende accu’s vandoor te gaan waarmee onder andere auto’s kunnen worden opengeknipt na een ongeval, om er mensen uit te kunnen bevrijden. 

“Het is onbegrijpelijk dat een brandweerkazerne het doelwit is van inbrekers. Ik begrijp zoiets totaal niet”, zo verklaarde communicatie woordvoerster Marijke van Dijk van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in een reactie. De onbekende daders verschaften zich toegang tot de kazerne via een van de roldeuren. Van Dijk: “Hoewel de alarminstallatie aan sloeg, wisten de inbrekers er toch ongestoord vandoor te gaan met de gestolen gereedschappen en accu’s.”

Inmiddels is door de VNOG aangifte gedaan van de diefstal en de inbraak bij de politie. Het gestolen materiaal werd vrijdagochtend nog vervangen. De hulpverlening is door de diefstal niet in het gedrang gekomen. “Had er zich toch een melding voorgedaan dan was een van de omliggende korpsen beschikbaar geweest, mocht dat nodig zijn. In de tussentijd zou de aanrijtijd iets langer zijn geweest maar omliggende korpsen zijn altijd beschikbaar om in actie te komen”, zo verklaart woordvoerster Marijke van Dijk. Eventuele getuigen van de diefstal worden door de politie gevraagd om zich te melden. Eind juni was er ook al een soortgelijke diefstal bij de brandweerkazerne in Ugchelen dat ook deel uitmaakt van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. 

Reacties
De diefstal leverde op de Facebook pagina van de Vordense vrijwillige brandweer een keur van afkeurende boze reacties op, zoals: “Wat ben je dan een zielige niets toevoegende, als je al zo laag moet zinken om spullen uit een brandweervoertuig te stelen. Dan ben je wat mij betreft helemaal niets voor de maatschappij waard! Bah” en “Echt te triest voor woorden. Die kl**thommels begrijpen echt niet dat dit mensenlevens kan kosten...”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden