The Green Horse

Hengelo – Laura Wagemakers-Hoogstraten van The Green Horse heeft met haar winkel in bewust geproduceerd paard- en erfdiervoeding haar droom waargemaakt. Deze dierenvriend had altijd al interesse in dieren en hun voeding, in het bijzonder in paarden. Daarom volgde ze naast de opleiding tot apothekersassistente ook een opleiding tot paraveterinair en daarna diverse cursussen over diervoeding en gezondheid. En ze is nog steeds niet uitgeleerd. Zowel uit de boeken niet als in de praktijk.

Sinds een paar jaar heeft de in Zutphen geboren Laura samen met haar man en hun twee kinderen haar plek helemaal gevonden aan de Wichmondseweg in Hengelo. “Een eigen boerderij met grond, waar de paarden bij huis kunnen lopen. Wat is er nou fijner en mooier dan dat?” In het paddock paradise lopen nu vier paarden. Lieve, trouwe dieren waar, naast de zorg voor man, kinderen en haar bedrijf, Laura heel veel tijd en liefde in stopt. Verder maken poezen Fee, Cato, Frummel en Kruimel, hondje Mara en een aardig koppel Nederlandse Uilebaard kippen deel uit van de veestapel. Deze laatste zorgen voor een lekker vers eitje en veel levendigheid op het erf.

Biologische en bewust geproduceerde paardenvoeding

“Ik heb met veel plezier in de apotheek gewerkt, maar deze medische wereld kwam wel steeds verder van me af te staan. Mijn/onze levensstijl is zo bewust en duurzaam mogelijk leven met een holistische visie en dat begon meer en meer te botsen met mijn werk. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gaan doen waar ik helemaal achtersta en waar mijn passie ligt. Ik ben namelijk in 2020 mijn eigen winkel begonnen waarin ik biologische en bewust geproduceerde diervoeding, met name paardenvoer met een goede prijs/kwaliteitsverhouding verkoop. Ik heb mijn toeleveranciers daarbij zorgvuldig gekozen. Ze passen bij mijn visie en hebben een ruim assortiment. Op dit moment lever ik voer van Vitalbix, Equifyt, Agrobs en Bio-Ron. De juiste voeding voor een paard draagt bij aan zijn welzijn. Een sportpaard heeft op voedingsgebied andere behoeften dan een recreatiepaard of een paard met een stofwisselingsprobleem. Met of zonder granen, een laag of hoog suikergehalte. Daarnaast bied ik sinds dit jaar ook Foin de Crau hooi aan. Dit hooi heeft een hoog mineraalgehalte en is een mooie ruwvoerverrijking. Als een klant twijfelt over welk product goed voor zijn paard is, kan hij uiteraard altijd contact met mij opnemen. Indien nodig kan er samen met een leverancier een voedingsadvies gegeven worden. In de toekomst zal het aanbod uitgebreid worden met voer voor andere erfdieren, zoals kippen, konijnen, honden en katten.”

Winkel aan huis

Op de website van The Green Horse staan de verschillende producten die Laura kan leveren. Onder andere ruwvoer met hele onbewerkte granen, die rijk aan vitaminen en mineralen zijn of voer op basis van rijke zuivere grassen uit de Beierse Alpen. Deze producten zijn te bestellen via haar mailadres of telefonisch. De bestelling is op te halen in de winkel aan huis of worden door Laura bezorgd.

www.thegreenhorse.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden