Tessa Vossers heeft de bloemenzaak Bloeiend Blooms genoemd. Foto: Liesbeth Spaansen
Tessa Vossers heeft de bloemenzaak Bloeiend Blooms genoemd. Foto: Liesbeth Spaansen

Blooms and More wordt Bloeiend Blooms

Algemeen

Met nieuwe uitstraling zet Tessa Vossers bloemenzaak voort

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Alweer een jaar geleden nam Tessa Vossers bloemenzaak Blooms and More over en het plan was om in de loop van het jaar de winkel officieel te openen. Vanwege de coronamaatregelen ging dat niet door. Daarna werd een opening gepland voor 5 januari 2022, maar ook dat moment kon niet doorgaan. “We zijn vorig jaar dicht begonnen. Net na het zetten van onze handtekeningen, moesten we in lockdown”, weet Tessa, die hulp heeft van haar man Koen, nog goed. “We konden via de buitenverkoop, het windowshoppen, click en collect en de bezorging via Fleurop toch door. Mensen weten ons goed te vinden, dat is fijn.”

Tessa Vossers woonde als kind in Keijenborg. “Ik zat in groep 4 toen ik naar Wichmond verhuisde. Nu woon ik met mijn man Koen en twee zoontjes in Hengelo, de Kwekerij. Ik heb altijd in de bloemen gewerkt, de laatste jaren bij Floreel in Groenlo. Daarnaast had ik een eigen bedrijfje, Typisch Tessa, gaf workshops op zolder en maakte er gelegenheidsbloemstukken. Toen al haalde ik vaak bloemen bij Blooms and More.”

Haar droom om voor zichzelf te beginnen is uitgekomen. “Ik dacht eraan, maar ja, waar dan? In Hengelo waren al goede bloemisten. Totdat Norbert de la Rive Box me vroeg om eens te komen praten.” Norbert en zijn vrouw Marianne waren de eigenaren van Blooms and More. “Het was snel duidelijk dat zij een opvolger zochten, en ondanks de moeilijke tijden heb ik die kans aangegrepen.”

Alle vier de medewerksters zijn gebleven. “Daarnaast is er een medewerkster voor de zaterdagen, een zzp’er voor als het nodig is, zijn er drie mannen die de bezorging doen en is er een stagiair”, somt Tessa op. “Er zijn trouwens weinig studenten voor dit vak, bloemisten worden helaas schaars.”

Inmiddels is de winkel in de nieuwe huisstijl geschilderd, is een nieuwe indeling gerealiseerd met achterin de binderij en ruimte om workshops te verzorgen. “We hebben eerst de winkel en de klanten goed leren kennen, maar nu is het de tijd voor de volgende stap: een nieuwe naam”, laat zij weten. “Na een avond brainstormen met het hele team viel de keuze op Bloeiend Blooms”, vertelt Tessa enthousiast.

Wat ook is veranderd sinds Tessa de zaak runt, is de leverancier. Ging Norbert vier keer per week naar de veiling in Ede, voor Tessa viel de keuze op een bedrijf waar zij dagelijks verse bloemen kan laten bezorgen. “Dat scheelt in tijd. Ik ben ook geen chauffeur om bloemen te halen, ik ben bloemist.” Daarnaast komt er twee keer per week een vrachtwagen om bloemen en planten aan te vullen.

Op dit moment ontbreken de grote planten. “De bloemen staan in de etalage om te kiezen. De potterie en cadeauartikelen staan al klaar in de winkel. We hopen straks weer de workshops te gaan geven. Met kerst hebben we dat via filmpjes online gedaan met een bijbehorend doe-het-zelf pakket.”

Bloeiend Blooms is het adres voor bruidswerk. “We hebben in 2021 nog mooie aankledingen mogen maken. Totaalplaatjes van bruidsboeket, corsages, kerkversieringen en bloemwerk op koets en auto’s”, kijkt Tessa tevreden terug. “Ook voor rouwgelegenheden mochten we mooi werk leveren. Mensen kunnen niet naar plechtigheden en laten dan bloemen bezorgen.” Het bedrijf kan bedrijfskantines inrichten met planten en biedt ook abonnementen voor baliebloemen, restaurants, personeelsverjaardagen of secretaressedag.

Het nieuwe logo prijkt op de etalageruiten. “Nu is wel de tijd aangebroken om met onze nieuwe naam het nieuwe jaar in te gaan”, besluit Tessa. “Als we dan eindelijk open mogen, hangen we de vlag uit, zetten we ballonnen voor de deur en zorgen een week lang elke dag voor een leuke actie.”


Facebook.com Bloeiend Blooms

Instagram.com bloeiend.blooms

www.bloeiendblooms.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord