Het bestuur van VV Vorden met rechtsachter voorzitter Marc van de Linden die eind dit jaar afscheid neemt van het bestuur. Foto: Johan Bolink
Het bestuur van VV Vorden met rechtsachter voorzitter Marc van de Linden die eind dit jaar afscheid neemt van het bestuur. Foto: Johan Bolink Johan Bolink johanbolink@gmail.com

VV Vorden-voorzitter hoopt in 2022 weer te kunnen verenigen

Algemeen

Marc van der Linden zet zijn nieuwjaarswens noodgedwongen op de website

VORDEN - Geen traditionele nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Vorden met nieuwjaarstoespraak op de derde zondag van het jaar. De reden daarvoor is helaas maar al te bekend. Toch wilde voorzitter Marc van der Linden een nieuwjaarswens overbrengen namens het bestuur van de vereniging. Die werd daarom noodgedwongen op de website van VV Vorden geplaatst. In zijn boodschap spreekt Van der Linden de hoop uit iedereen binnenkort weer te kunnen zien op Euro Planit Buitensportpark. 

“Normaal gesproken had ik namens het bestuur van VV Vorden via een nieuwjaarstoespraak tijdens de receptie in onze kantine onze beste wensen uitgesproken en iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2022 gewenst”, aldus de voorzitter. Hij betreurt het dat het door corona voor het tweede achtereenvolgende jaar niet mogelijk is een dergelijke gezamenlijke activiteit te organiseren. “Toch gaan wij ervan uit, en vandaar ook de sportieve wensen voor het nieuwe jaar, dat wij als vereniging binnenkort weer ons ‘normale’ ritme op kunnen pakken, dat er weer worden getraind en dat er activiteiten georganiseerd en wedstrijden afgewerkt kunnen worden”, aldus de voorzitter. Want daar gaat het ook in 2022 vooral om bij VV Vorden. Marc van der Linden: “Al meer dan negentig jaar willen wij als vereniging onze voetballende leden de gelegenheid geven om die prachtige sport te beoefenen, maar daarnaast ook voor onze leden en supporters als bindmiddel fungeren door te verenigen en activiteiten en gezellige bijeenkomsten te organiseren. Ook in 2022 staan deze belangrijke drie elementen weer uitgebreid op onze agenda.”

Ambitie
“Allereerst de voetballende activiteiten in 2022 waarbij VV Vorden met veel vertrouwen en ambitie uitkijkt naar de tweede helft van de competitie bij de prestatie-elftallen. Zowel het 1ste, 2de, JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 zijn na de eerste helft van de competitie in het linker rijtje geëindigd. De vier jeugdteams komen uit in een nieuwe voorjaarscompetitie en zullen alle drie wederom in de eerste klasse ingedeeld worden. Maar gezien hun goede eindklasseringen (JO19-1 5de, JO17-1, JO15-1 2de, JO13-1 5de) zullen zij herverdeeld worden met andere sterke eersteklassers uit de regio Twente en Achterhoek. Het tweede elftal doet bovenin mee om de promotieplaatsen en ook het eerste elftal voldoet aan de verwachtingen met na negen wedstrijden een positie aan de linkerkant van de ranglijst. Geheel tegen de gewoonte in van de laatste zes seizoenen in de tweede klas, scoorde het elftal in de eerste twee wedstrijden maar liefst negen doelpunten, maar moest het de overige zeven wedstrijden doen met vijf gescoorde doelpunten. Een enorme tegenvaller is het bericht van Daan Horstman, dat hij zijn voetbalactiviteiten moet stopzetten. Zijn al drie jaar voortdurende knieblessure is nu zodanig dat verder voetballen hem sterk wordt afgeraden”, aldus de voorzitter.

Accommodatie
“Voor 2022 staat naast het voetbal ook weer enkele ‘accommodatie-zaken’ op het programma”, vervolgt Van der Linden. “Zo zal in deze eerste twee maanden van het jaar de nieuwe ballenvanger achter op het hoofdveld worden gerealiseerd en tevens worden in de loop van het jaar rondom dit veld de ijzeren stangen en betonpalen vervangen door een modern zwart hekwerk, net zoals bij de kantine aan de achterzijde. Ook staat dit jaar de beplanting op het programma, waaronder het aanleggen van enkele honderden vierkante meter ‘bos’ op het sportpark. Hierover wordt advies aangevraagd bij provincie en gemeente.”

Project
Tenslotte wordt volgens Marc van der Linden dit jaar verder gegaan met het tweede grote project van dit decennium na de aanleg van het kunstgras- en pannaveld in 2021: namelijk het ‘Masterplan-B’. “Met deze uitbreiding van de accommodatie, inclusief bergruimte, extra kleedkamers, spreekruimte en verzorgingsruimte, gaan wij ook rondom de faciliteiten (onder meer invalidentoilet), veiligheid en duurzaamheid flinke stappen maken. Wij leggen de plannen in het voorjaar voor aan de leden, met de prachtige tekeningen van adviesbureau Vliem. Dan zal er ook een financiële en bouwcommissie in het leven worden geroepen met tevens een plan van aanpak voor de komende 1,5 jaar.”

Verenigen
“En tenslotte willen wij ook zo graag weer verenigen in 2022”, schrijft de voorzitter. Juist omdat de laatste twee jaar grote delen van het seizoen zijn weggevallen en er niet of nauwelijks iets mogelijk was, voelt de vereniging extra behoefte om dit in 2022 weer op te pakken. Met activiteiten als een dartmiddag, spare-ribs-avond, Wickie de Viking, avondvierdaagse, nieuwjaarsreceptie, ArkeNoice, Start-van-het-Seizoenfeest, Jingle-Bellstournooi en afscheidsavondjes van het seizoen met de elftallen. “Wat zou toch mooi zijn als wij dit in 2022 weer op kunnen pakken. Met onze 575 leden, 175 vrijwilligers, 135 sponsoren, ruim 100 Club-van-Vijftig leden en vele supporters willen wij zo graag verbinden, gezellig samen zijn, de derde helft beleven, voetbal spelen of kijken en op deze wijze verenigen, Ik wens tenslotte iedereen een gezond, gelukkig, sportief maar vooral weer een verenigd 2022 toe”, zo besluit Van der Linden zijn nieuwjaarsboodschap.
(Bron: website VV Vorden)

Voorzitter Marc van der Linden met de jongste jeugd van VV Vorden. Foto: Johan Bolink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord