Margot van der Burg (l) is de nieuwe exploitant van dierenpension De Poelert die Henk en Willie Velhorst 26 jaar runden. Foto: Jan Hendriksen
Margot van der Burg (l) is de nieuwe exploitant van dierenpension De Poelert die Henk en Willie Velhorst 26 jaar runden. Foto: Jan Hendriksen

Dierenpension De Poelert krijgt een nieuw baasje

Algemeen

Willie en Henk Velhorst dragen na ruim 26 jaar de beestenboel over aan Margot van der Burg

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Margot van der Burg is de nieuwe exploitant van Dierenpension De Poelert aan de Galgengoorweg in Vorden. De 30-jarige Vordense neemt na een proefperiode het dierenpension per 1 februari definitief over van Henk en Willie Velhorst, die De Poelert ruim 26 jaar hebben geëxploiteerd.

Henk (71) en Willie (69) Velhorst waren sinds vorig jaar op zoek naar een nieuwe exploitant, en die werd bij toeval gevonden. “Mijn vader Harry kwam in een van de plaatselijke supermarkten met Henk in gesprek”, zegt Margot aan de keukentafel bij Henk en Willie. “Hij vertelde mijn vader dat ze nog geen opvolger voor het dierenpension hadden gevonden. Maar ik weet misschien wel iemand, zei Harry toen. Zo ben ik met Henk en Willie in contact gekomen. En het klikte direct tussen ons”, aldus Margot.

Passie
Na haar opleiding dierverzorging aan het Groenhorst College (nu Aeres - Jan H.) in Barneveld ging Margot op zoek naar een baan in de dierensector. Margot: “Maar dat lukte niet direct. Daarom ben ik daarna een zorgopleiding gaan volgen. Maar mijn grootste wens en passie was om toch iets met dieren te doen. En toen het aanbod kwam om De Poelert te huren en te gaan exploiteren kwam mijn droom uit.”
Willie en Henk Velhorst zijn dolblij met Margot als nieuwe exploitant. “We wilden graag een stap terug doen. We vonden het na al die jaren mooi geweest en hebben nu in Margot een waardig opvolgster gevonden En op deze wijze blijft ons levenswerk behouden.”

Vaste klantenkring
Sinds 1995 ontvingen Henk en Willie Velhorst op hun prachtige locatie in ‘t Galgengoor honden en poezen voor korte of langere tijd. Niet voor niets weten klanten uit de regio maar ook van ver daarbuiten Dierenpension De Poelert te vinden. De Poelert biedt namelijk een prima opvang en verzorging voor de huisdieren in schone, ruime kennels en hokken voor de honden en poezen. De huisdieren voelen zich bij De Poelert dan ook uitstekend thuis als hun baasjes weg zijn wegens vakantie, een zakenreis of om andere redenen.
Wat begon als kleinschalig dierenpension is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat aan vijftig honden en veertig poezen plaats biedt. “De opvangruimtes waren in het hoogseizoen altijd allemaal bezet. We hebben een grote vaste klantenkring van mensen uit de regio die Margot nu heeft overgenomen. Maar ook van verder weg komen de honden en poezen naar ons pension”, aldus Willie. Alleen de afgelopen periode was het wel rustiger. Ook bij De Poelert had corona namelijk een duidelijke invloed op de bezetting.

Service
De overname van het dierenpension geeft geen directe veranderingen. “De service blijft hetzelfde. Alleen is er voor de klanten een nieuw gezicht”, zegt Margot. Wat direct opvalt bij een rondgang door het dierenpension is dat de hokken voor de honden voorzien zijn van goede ventilatie en een buitenren. Margot: “Elke hond heeft een eigen hok, maar als honden gewend zijn samen te zijn kunnen we ze ook samen in een hok plaatsen. En we hebben ruime speelweides (3) waarin ik de honden tweemaal per dag uitlaat. In de winter verwarmen we de binnenhokken zodat de honden lekker warm liggen.”
De poezen hebben in het pension een eigen plekje, waar ze zich kunnen terugtrekken als ze dat willen. “Overdag lopen de poezen los. Ze hebben zomer en winter de beschikking over een mooie buitenren. ‘s Winters is het binnen voor de poezen aangenaam toeven; want de hokken zijn dan lekker warm. En we hebben ook duohokken, voor poezen die thuis ook altijd samen zijn”, aldus Margot.

Bedanken
Henk en Willie Velhorst willen tot slot alle klanten bedanken voor het vertrouwen in al die jaren dat zij De Poelert runden en wensen Margot veel succes. Henk: “Dat gaat lukken daar zijn we van overtuigd. En achter de schermen blijf ik nog wel actief. Zo zal ik de speelweides blijven maaien en onderhouden.” Maar er is nu voor Willie en Henk meer ruimte om samen leuke dingen te gaan doen: “We gaan ons absoluut niet vervelen.”
Voor meer informatie en reserveringen: zie de website van Dierenpension De Poelert en tel. 06-81974186.


www.depoelert.nl  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord