Karel van Basten Bastenburg van bouwmarkt de Tolbrug met het eerste door de Lions ingerichte inzamelpunt. Foto: Lions Club/Aart Steenbergen
Karel van Basten Bastenburg van bouwmarkt de Tolbrug met het eerste door de Lions ingerichte inzamelpunt. Foto: Lions Club/Aart Steenbergen

Geef gereedschap een tweede leven

Algemeen

BRONCKHORST - Lions Club Bronckhorst is met medewerking van ondernemers in de gemeente Bronckhorst gestart met inzamelen van gebruikt gereedschap voor de Stichting Gered Gereedschap.

Gered Gereedschap bestaat dankzij de inzet van veel gereedschap-inleveraars, vrijwilligers en de financiële hulp van donateurs en bedrijven. Zonder die steun staan heel veel mensen alleen in hun vaak kansloze strijd tegen armoede! Help daarom mee met vakmanschap in de volle breedte te ondersteunen. Gered Gereedschap verzamelt (elektrisch) handgereedschap, naaimachines en (in overleg) werkplaatsmachines.

Naaimachines ook van harte welkom
Naast handgereedschap voor monteurs en ambachtslieden is er in de ontwikkelingslanden ook grote vraag naar naaimachines voor leerlingen in naaiateliers.

Gered Gereedschap heeft 350 inzamelpunten voor oud gereedschap in Nederland. In de 26 werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt voor projectpartners in ontwikkelingslanden. De helft van alle Gered Gereedschap werkplaatsen is geheel voor en door vrijwilligers georganiseerd. De andere helft bestaat uit werkplaatsen die onderdeel zijn van welzijnsinstellingen, (re)integratieprojecten of dagactiviteitencentra. Meer informatie over dit mooie initiatief staat op de site.

Om de bekendheid van inzamelpunten te vergroten en een vloeiend logistiek proces van de inzamelpunten naar de dichtstbijzijnde werkplaats in Eibergen te bewerkstelligen gaat Lions Club Bronckhorst daar vrijwilligers voor inzetten.

Er zijn in de gemeente inmiddels vier inzamelpunten, te weten: de Bouwmarkt De Tolbrug in Toldijk, Enorm in Hengelo, Welkoop in Zelhem en Hubo in Zelhem. Uitbreiding van inzamelpunten is op korte termijn te verwachten. 

Lukt het niet om overtollige gereedschap weg te brengen naar een inzamelpunt? Geen probleem, stuur een mailtje naar bronckhorst@lions.nl met vermelding van telefoonnummer en een vrijwilliger van Lions Club Bronckhorst belt terug om een afspraak te maken voor een geschikt ophaalmoment.


geredgereedschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord