Bijeenkomst van de Energie Coöperatie Vorden in het Kulturhus. Foto: PR
Bijeenkomst van de Energie Coöperatie Vorden in het Kulturhus. Foto: PR

Vorden krijgt zonnepark

Algemeen

VORDEN - Vorige week dinsdag tijdens de bijeenkomst van de Energie Coöperatie Vorden (ECV) in het Kulturhus, is het duidelijk geworden: Vorden krijgt een zonnepark aan Het Hoge. Dit is het eerste grote zonnepanelenproject in de gemeente Bronckhorst dat volledig is gefinancierd door de eigen bevolking.

Op het terrein van het Waterschap Rijn en IJssel op Het Hoge zal in het komend half jaar een zee van zonnepanelen komen te liggen. Voorafgaand aan de avond was het nog niet duidelijk of er voldoende interesse was bij de inwoners van Vorden om zonnepanelen te kopen. De avond was echter een succes en inmiddels zijn alle zonnepanelen verkocht. Nu is duidelijk dat het project direct van start kan gaan. Dit tot grote opluchting van de voorzitter van de ECV, Martien Pater. Na jarenlang vergaderen, lobbyen en overtuigen komen er nu 630 zonnepanelen te liggen op het terrein van het waterschap. De locatie leent zich er uitstekend voor omdat het park al mooi landschappelijk is ingericht. De panelen worden door groen aan het oog onttrokken. Het park gaat stroom leveren aan ongeveer honderd huishoudens. Hoeveel precies is niet te zeggen omdat er veel factoren van invloed zijn, waaronder isolatie en bewust stroomgebruik. 

De avond in het Kulturhus was druk bezocht en de toehoorders hoorden leden van het bestuur aan die de noodzaak van het zonnepark onderbouwden. En dat had effect want in de pauze bleek al dat het project doorgaat. Na de pauze was er veel aandacht voor besparing in eigen huis waarbij vooral aandacht was voor de cv-installatie. Met simpele ingrepen kan men al gauw flink besparen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord