Op zaterdag 7 mei waren Hans Post en Heiltje Post – Sanders (beiden 89 jaar) op de kop af 65 jaar getrouwd. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst kwam het briljanten huwelijkspaar daarmee maandag 9 mei feliciteren. En dat werd een zeer geanimeerd bezoek. Foto: PR.
Op zaterdag 7 mei waren Hans Post en Heiltje Post – Sanders (beiden 89 jaar) op de kop af 65 jaar getrouwd. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst kwam het briljanten huwelijkspaar daarmee maandag 9 mei feliciteren. En dat werd een zeer geanimeerd bezoek. Foto: PR.

Vordens briljanten echtpaar reisde de hele wereld over

Algemeen

Hans en Heiltje Post 65 jaar getrouwd

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Ze hebben op zeer uiteenlopende locaties in Nederland en Europa gewoond. Zelfs even daarbuiten. Maar nog nooit zo lang als op de locatie waar ze net voor de eeuwwisseling neerstreken. Sinds 24 jaar wonen Hans Post en Heiltje Post-Sanders in buurtschap Delden. Maar dat heeft een reden. Sinds de eeuwwisseling is Hans Post niet meer werkzaam in het internationale bedrijfsleven. “We wilden na al die jaren wel eens een vaste plek. En die hebben we in het prachtige en gastvrije Vorden gevonden. We gaan hier niet meer weg”, zo verklaren Hans en Heiltje in koor. Op zaterdag 7 mei waren Hans Post en Heiltje Post – Sanders (beiden 89 jaar) op de kop af 65 jaar getrouwd. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst kwam het briljanten huwelijkspaar daarmee maandag 9 mei feliciteren. En dat werd een zeer geanimeerd bezoek.

We worden op de prachtige sfeervol ingerichte woonboerderij Groot Hiddink hartelijk door Hans en Heiltje ontvangen. “Het is een voorrecht om hier te mogen, en nog zelfstandig met hulp te kunnen, wonen. We hebben met deze woonboerderij een lot uit de loterij gevonden”, zo verklaart Hans Post die in het verleden werkzaam was bij diverse grote internationale ondernemingen, wat hem samen met Heiltje op talloze woonlocaties bracht. “Onder meer in België, Engeland, Amerika, Zwitserland, maar ook voor kortere periodes weer in Nederland”, zo verklaart Heiltje die altijd trouw aan de zijde van Hans bleef staan die veel voor zijn werk ‘onderweg’ was. 

Het bewijs daarvan tovert Hans even tevoorschijn. Van 1964 tot aan de eeuwwisseling noteerde hij samen met een goede vriendin namelijk keurig in een groot A4 formaat schrijfschrift alle vliegtuigvluchten die hij voor zijn werk maakte. En dat waren er nogal wat. Er waren jaren bij die wel bijna honderd vluchten telden. Het laatste bedrijf waarvoor Hans werkzaam was, was Douwe Egberts. Een foto op zijn werkkamer herinnerd nog aan de tijd dat hij zitting had in de Raad van Bestuur. Ook was Hans na het overlijden van directeur Jacques de Jong van de Sorbo, adviseur van de familie De Jong. “Zodoende kwamen we nadat hij in 1991 overleed al veel in Vorden en overnachten we er vaak bij Hotel Bakker”, zo zegt Heiltje.

Verlovingsfeestje
Hans groeide op in Zutphen nadat zijn vader als treinmachinist vanuit Utrecht was overgeplaatst naar Zutphen. Heiltje, geboren in Vorden, woonde als kind met haar ouders in Ruurlo. “Ons verlovingsfeestje in 1955 hebben we bij Hotel Avenarius in Ruurlo gevierd”, zo herinnert Heiltje zich nog als de dag van gisteren. Heiltje was na haar studie aan de MMS in Zutphen en verpleegstersopleiding in Amsterdam, als operatiezuster in het voormalige Wilhelmina Gasthuis (nu AMC) in Amsterdam werkzaam. Het paar leerde elkaar kennen nadat Hans in 1954 uit militaire dienst afzwaaide en hij op een slotfeestje tegen Heiltje ‘aanliep’, die op uitnodiging van een vriend van Hans op het feestje aanwezig was.

Na bijna twee jaar verloving trouwden ze in 1957 omdat ze in Laren (N.H.) een etage in een villa konden huren. Een tante van Heiltje verkocht een huis in Vorden en de opbrengst daarvan werd besteed aan een appartement in Amsterdam waar beiden toen werkten. Daar werden beide kinderen geboren, Marck-Paul in 1958 en Bengt in 1961. Marck-Paul woont met z’n Argentijnse vrouw in Mendoza in Argentinië en Bengt met z’n Algerijnse vrouw in Harare in Zimbabwe. Ook hun kinderen wonen in verschillende landen en Heiltje en Hans zijn beiden erg trots dat hun twee achterkleinkinderen een Filipijnse moeder, een Argentijnse grootmoeder en een Nederlandse overgrootmoeder (Heiltje) hebben. “Een voorbeeld voor vervelende ‘nationalisten’”, vindt Hans.

Gezamenlijk hadden ze ook een passie: golfen. “Jarenlang waren we actief bij de Lochemse Golfclub. En we hebben ook heel veel samen gefietst”, zo zegt Heiltje terwijl Hans wijst naar het biljart die in een van de ruimtes van de woonboerderij staat. “Wekelijks tref ik hier een aantal vrienden waarmee ik biljart speel en de politieke situatie in de wereld bespreek”, zegt hij tot slot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord