Het podium met uiterst rechts Olivier Bloemendaal. Foto: Nippon Judo Achterhoek

Judoka Olivier Bloemendaal naar Nederlandse Kampioenschappen

Sport

VORDEN - Zaterdag 28 januari vonden in Markelo de Districtkampioenschappen (DK) Oost Nederland onder 18 jaar en onder de 12 jaar plaats. Bij het DK-18 jaar plaatsen de eerste vier judoka’s per gewichtsklasse zich voor de Nederlandse Kampioenschappen (NK) op 11 februari in Den Haag. Olivier Bloemendaal uit Vorden, van Nippon Judo Achterhoek, werd derde, goed voor een plek op het NK.

Coach Ricardo Chirco stond deze dag klaar om de judoka’s richting het podium te coachen.

Vroeg in de ochtend mochten de heren onder de 18 jaar de judomat betreden. Voor Nippon Judo Achterhoek waren dit Olivier Bloemendaal (Vorden) en Rien Boomkamp (Eibergen), beide uitkomend in de gewichtsklasse onder de 81 kg. Rien Boomkamp wist zich knap tot een plek in de kleine finales (brons) te judoën. Helaas ging deze verloren waardoor hij vijfde is geworden. Een knappe prestatie aangezien Rien eigenlijk nog een -15 jaar judoka is en hij de komende drie jaren nog mag uitkomen op het DK-18 jaar.
Olivier Bloemendaal verloor zijn eerste wedstijd van de latere finalist. In de herkansing wist hij vervolgens al zijn wedstrijden te winnen en mocht hij om brons judoën. Deze partij heeft hij overtuigend gewonnen en is hiermee derde geworden. Omdat hij bij de beste vier judoka’s van zijn gewichtsklasse hoort heeft hij zich geplaatst voor het NK -18 jaar.

Aansluitend vonden de wedstijden voor het DK-12 jaar plaats. Elmer ten Have (Lochem), Rik Hiddink (Laren Gld.), Sven Schroer (Vorden) en Liam Wonink (Lochem) deden hieraan mee namens Nippon Judo Achterhoek. De jonge judoka’s hebben allemaal mooi judo laten zien. Elmer te Have uitkomend in de klasse tot 38 kg. wist al zijn partijen tot aan de finale te winnen. De finale ging verloren waardoor hij een mooie zilveren medaille mee naar huis heeft genomen.

Olivier wordt heel veel succes gewenst op de Nederlandse Kampioenschappen.