Afbeelding

Zorgverzekering in Bronckhorst: 2% duurder dan gemiddeld

Algemeen

Inwoners van de gemeente Bronckhorst betalen gemiddeld 2 procent meer voor hun zorgverzekering dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Bronckhorst betalen gemiddeld 152,43 euro aan zorgpremie, landelijk kost een zorgverzekering gemiddeld 149,12 euro. “Omgerekend betalen ze in Bronckhorst dus 2 procent meer zorgpremie,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Aanvullende zorgverzekering in Bronckhorst minder gekozen

De vergelijkingssite keek ook naar de keuzes die gemaakt werden voor een zorgverzekering. Er werd door de inwoners in Bronckhorst iets minder vaak voor een aanvullende zorgverzekering gekozen dan gemiddeld in Nederland. Van de mensen die een zorgverzekering bij Geld.nl aanvroegen, koos 55,9 procent van de inwoners in Bronckhorst voor een aanvullende zorgverzekering. Landelijk koos 58,7 procent hiervoor. “Het is opvallend dat de zorgpremie in Bronckhorst dan toch iets hoger ligt,” zegt Bulthuis.

Eigen risico in Bronckhorst vaker verhoogd

Het valt ook op dat er in de gemeente Bronckhorst vaker gekozen wordt voor een verhoogd eigen risico. 39,67 procent van de aanvragen was met een verhoogd eigen risico, en ‘zelfs’ 35,54 procent met het maximale eigen risico van 885 euro. Hierdoor verwacht je dat de zorgpremie in Bronckhorst juist lager is. Wat de reden is van de hogere zorgpremie in Bronckhorst is moeilijk te verklaren.

Uit cijfers van Vektis blijkt tot slot dat weinig mensen in Bronckhorst in 2023 overstapten van zorgverzekering.

Dit artikel wordt u aangeboden door Geld.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord