ADVERTORIAL

Farm & Country Fair: de Roze straat

  Column

IJZERLO – Wekelijks stellen we één van de negen straten van de Farm & Country Fair voor. Deze week de Roze straat.  

Roze is de kleur van de straat die als thema `tuin en planten` heeft. Joke Ruesink vertelt: "Je vindt er veel bijzondere planten, maar ook bomen en zaden. Zo staat Van der Plancke er, met een keur aan zaden en boeken. Maar ook zijn er stands waar je potten ziet, uiteraard dan wel met mooie  planten erin."
Boomkwekerij Klanderman staat  op de Fair met de 'Keltische Bomenhoroscoop'. Joke Ruesink: "Dat is een cirkel van 24 bomen. Elke boom vertegenwoordigt een periode van het jaar. Zo kun je zien welke boom  bij jouw geboortedatum hoort. Het is verrassend om te zien hoe dat correspondeert."  Een andere standhouder in deze straat is Bakker en Kobessen,  kweker van vaste planten en dahlia's. "Hij heeft allerlei collecties die bij elkaar passen. We vinden het leuk dat er ook een 'Farm & Country Fair-collectie' dahlia's bestaat. Natuurlijk te zien op de Fair!", vertelt Joke. Ook 'Piet Panthus' is er: kwekerij Piet Zonneveld uit Hillegom, bekend vanwege de talloze verschillende agapanthussen in zijn assortiment. 
Ook present is De Bonte Tuinvlo, een tuinclub uit de regio. Deze club, allemaal vrouwen, én allemaal groot liefhebber van tuinieren, presenteert  elk jaar een  stand met een thema, en met een hoekje met planten. Joke, zelf ook lid, vertelt: "We hebben al een schare fans opgebouwd, die elk jaar even langs komt om te zien wat we nu weer hebben. Dit jaar is het thema tuinkabouters. En dan moet je niet aan gewone tuinkabouters denken, maar aan bijzondere creaties. Ieder lid van de club maakt een tuinkabouter en presenteert die in een passend decor. Ik heb er eentje gemaakt van gaas, met een baardje van schapenwol."
Natuurlijk is er ook een culinair plein achter dit straatje. "Daar verrijst voor drie dagen een bijzonder houten eetcafé, waar allerlei heerlijkheden te koop zijn. Zoals een broodje 'flamm-zalm', pulled porc en flammkuchen, maar ook bijzondere gerechtjes met champignons. Natuurlijk is er ook ijs te koop", vertelt Joke. 
Kortom, ook in de Roze straat is genoeg te zien en te beleven.


www.countryfair.nl
23 – 24 – 25 juni in IJzerlo
Van 10.00 tot 21.00 uur
Op zondag tot 18.00 uur

Meer berichten