Werk van schilder Henny Ferwerda. Foto: PR

Werk van schilder Henny Ferwerda. Foto: PR

Vorden aan het wad

Cultuur

Start exposities Theetuin Veldwijk, met Vordense schilder

VELDWIJK - De Theetuin van Veldwijk verbreedt haar concept ‘Genieten op ’t erf’, met een expositieruimte op de deel van de boerderij / voormalige zaagschuur Den Bramel. De primeur is voor de Vordense schilder Henny Ferwerda tijdens de Kunst4daagseBronckhorst.

Henny Ferwerda
Henny laat zich bij het schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Met aandacht voor kleuren, lichtval, contrasten en verhoudingen, ontstaan bij het schilderen steeds weer abstracte of gestileerde vormen: bomen, een verlaten landschap, de zee, de kust of het waddengebied. Ze werkt met kwast en paletmes in acryl op doek. “Ik ben veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkend donkere luchten en wolken met een lage horizon.”, aldus Henny. Henny Ferwerda is autodidact (geboren in Zutphen) en is na jaren weer terug in haar geboortestreek.

Openingstijden
De intentie van de Theetuin Veldwijk is dat dorpsgenoten en buren, de theetuin en exposities ontdekken op hun wandel- of fietsrouteroute. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en genieten van de plek en van wat de natuur biedt. De theetuin is (meestal/seizoensgebonden) open op woensdag en vrijdag vanaf 9.00 tot 17.00 uur. Ad hoc ook geopend op andere dagen, dat is te zien aan het buitenbord (bordje ‘open’ en vlaggetje).

Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst is de theetuin en expositie van Henny Ferwerda donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Almenseweg 57 te Vorden (tegenover de parkeerplaats van ‘t Enzerinck).


theetuinveldwijk.nl

hennyferwerda.exto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant