Gert te Lintelo met Kreidler. Foto: Carlo te Lintelo
Gert te Lintelo met Kreidler. Foto: Carlo te Lintelo

Zevende ‘Brommers kieken in de Karke’

Cultuur

STEENDEREN - In de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 in Steenderen zal op 13 en 14 augustus voor de zevende keer de bromfietstentoonstelling ‘Brommers kieken in de Karke’ worden ingericht. Ditmaal zal de expositie geheel gewijd zijn aan het beroemde Duitse bromfietsmerk Kreidler. De tentoonstelling is geopend zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 14 augustus van 12.00 (niet eerder) tot 17.00 uur. 

Vanaf de eerste K50 tot aan de laatst geproduceerde RMC in 1982 wordt een impressie gegeven van de historie van dit nog steeds enorm tot de verbeelding sprekende merk. En dit is dan vooral te danken aan de sporthistorie, waarbij importeur Van Veen in één adem genoemd kan worden. Zowel wegrace, cross als sprintmachines krijgen een plaatsje in de kerk. 

Opening door Gert te Lintelo
Op zaterdag 13 augustus om 10.00 uur zal bromfiets-medewerker, voormalig uitgever en hoofdredacteur van klassiekerbladen, journalist en tekenaar Gert te Lintelo vanaf zijn eigen Kreidler de tentoonstelling openen.

Kreidler Club Oost Nederland
De organisatie van de tentoonstelling is blij met de samenwerking met de zeer actieve Kreidler Club Oost Nederland, kortweg KCON. Vele leden van deze club hebben hun Kreidler(s) beschikbaar gesteld voor de expositie. Ook de toertocht op zaterdag wordt door de KCON verzorgd. De club is op beide dagen met een stand aanwezig in de kerk.

Rondje om de kerk voor klassieke bromfietsen
Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich zaterdag 13 augustus vanaf 10.00 uur inschrijven voor een (individuele) tourrit door de fraaie Achterhoek. Inschrijvers ontvangen, naast entree voor de tentoonstelling, een leuk herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 kilometer. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland. 

Gelderse kerken en ontmoeten
De Remigiuskerk in Steenderen is acht jaar geleden overgedragen aan de Stichting Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet en de ervaring heeft geleerd dat vele klassieke bromfiets-, maar ook auto- en motorliefhebbers de weg naar de prachtige Steenderense kerk als tijdelijke ontmoetingsplek weten te vinden.

Entree 5 euro per persoon, dit is inclusief een kop koffie/thee. Kinderen onder 1 meter gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord