Jacobus den Herder. Foto: Foppe Schut
Jacobus den Herder. Foto: Foppe Schut

Duo Jacobus en Jeroen den Herder in Dorpskerk Vorden

Cultuur

VORDEN - De besturen van het Cultuurfonds Vorden en de Vrienden van de Dorpskerk Vorden hebben besloten vanaf januari 2023 gezamenlijk concerten te organiseren. Het eerste concert dat gezamenlijk wordt georganiseerd is met Jacobus en Jeroen den Herder op zondagmiddag 29 januari om 15.00 uur in de Dorpskerk in Vorden. De broers Jacobus en Jeroen komen uit een zeer muzikale familie en beiden zijn geboren in Zutphen. De kerk is open om 14.30 uur.

Jacobus den Herder studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Hij was eerste prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus Prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours. Jacobus is ook veelvuldig actief als arrangeur en als programmamaker en verzorgt iedere zondagmorgen op de klassieke zender NPO4 het programma onder de vleugels van.

Jeroen den Herder (Zutphen, 1971) is een Nederlands cellist. Hij is als hoofdvakdocent cello verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Jeroen studeerde cum laude af bij Maria Hol, Dmitri Ferschtman en Christopher Bunting. In 1992 won hij het Nationale Postbank Sweelinck Concours en werd in datzelfde jaar onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Momenteel vormt hij samen met zijn oud-medestudenten Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick en Gijs Kramers het Ruysdael Kwartet. Jeroen is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival Zutphen. Tot zijn studenten behoort onder anderen zijn jongere zus Maartje-Maria den Herder.

Op zondag 29 januari staat voor de pauze de sonate voor piano nr.17 opus 31 nr.2 in d-klein van Ludwig van Beethoven op het programma. Na de pauze spelen Jacobus en Jeroen als duo (piano en cello) Fratres voor cello en piano van Arvo Pärt en de Sonate voor arpeggione en piano van Franz Schubert. De stukken zullen door Jacobus den Herder worden toegelicht.

Toegangskaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van de Vrienden van de Dorpskerk en Cultuurfonds Vorden. De toegangsprijs is 17,50 euro per persoon. 


www.cultuurfondsvorden.nl

www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Jeroen den Herder. Foto: Dorothee Nijland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant