KunstrKring Ruurlo biedt een workshop Glasfusie aan, voor kinderen vanaf 8 jaar. Foto: PR
KunstrKring Ruurlo biedt een workshop Glasfusie aan, voor kinderen vanaf 8 jaar. Foto: PR

Workshop Glasfusie voor kinderen vanaf 8 jaar

Cultuur

RUURLO - Docente Irma Derksen geeft op zaterdag 15 april een workshop Glasfusie voor kinderen vanaf 8 jaar. De workshop duurt van 13.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in het atelier van de KunstKring aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo. De kosten zijn 15 euro, inclusief materiaal. 

De Glasfusie-workshops voor volwassenen zijn al jaren een groot succes en daarom wil Kunstkring Ruurlo ook kinderen de gelegenheid bieden om kennis te maken met deze techniek.
Bij glasfusie worden stukjes, repen of druppels van glas in de vorm van een mozaïek op een glasplaat gelegd. Als het ontwerp is gemaakt en het resultaat is naar wens, worden de stukjes vastgelijmd op de plaat.
Er zijn verschillende kleuren glas en de glasplaat waar de kinderen op werken is 15 bij 15 centimeter. De kinderen snijden niet zelf in glas, zij gaan met bestaande stukjes glas aan de slag en maken er een fraai mozaïek van. Irma Derksen neemt de ontwerpen mee naar huis en legt ze in haar oven. Daarin smelt het glas onder hoge temperaturen aan elkaar en krijgt het de vorm van een schaaltje. Ongeveer een week later kan het kunstwerk bij het Kulturhus worden opgehaald op een datum en tijd die tijdens de workshop worden afgesproken. Het resultaat is vast een leuke verrassing voor Moederdag.

De kunstkring biedt deze workshop tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan, omdat het de eerste keer is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant