Victoriaanse jurk, een kleurrijk werk van Andries Fidder. Eigen foto
Victoriaanse jurk, een kleurrijk werk van Andries Fidder. Eigen foto

Kunstexpositie in de Theetuin Vierakker: Het ontluiken van de aarde

Cultuur

VIERAKKER – In de Theetuin in Vierakker is een prachtige expositie te zien, met als thema: Het ontluiken van de aarde. Te zien zijn de abstracte schilderijen van Felix Jansen, figuratieve schilderijen van Andries Fidder en in de tuin keramische beelden van Annelies Jansen. De drie kunstenaars halen hun inspiratie uit de natuur. De rode draad is oerkracht en de schoonheid van de ontluikende natuur.

Annelies Jansen (1951, Duiven) ervaart de vrijheid door te werken met haar handen in de weerbarstigheid van de aarde. In prachtige keramische beelden probeert zij de schoonheid van de natuur te vangen door toepassing van texturen, oxides en glazuren. De confrontatie met de aarde is voor haar een voortdurende uitdaging, Haar beelden zijn in de tuin tussen de opkomende bloemen en planten te zien.

De beide schilders laten in de gastvrije ruimte een eigen aanvullende stijl zien.
Andries Fidder (1954, Zutphen) schildert figuratief: figuren in mooie Victoriaanse jurken en bubbelende petticoats. Ze verbeelden in zachte kleuren het nieuwe begin. Daarnaast zien de belangstellenden strandhuisjes die klaar staan om op te stijgen in een vrolijk palet van kleuren. De werken nodigen uit om de frisse lucht en tederheid van het nieuwe leven in te ademen.

Het werk van Felix Jansen (1952, Doesburg) is abstract. Hij bouwt zijn werken op met natuurlijke materialen. Ervaar de kracht en de schoonheid van gebarsten aarde en de golven van de zee. Zijn werk typeert hij als ‘grounded art’. Een zoektocht naar de oerbron.

De Theetuin is in maart en april geopend op de zondagen van 10.00 tot 17.30 uur. Vanaf mei elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 17.30 uur en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij twijfel even bellen, 06-11250614.

Keramisch werk van Annelies Jansen. Eigen foto
Abstract schilderwerk van Felix Jansen. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord