De Bronkhorster Kapel, gezien door de ogen van kunstschilder Jan Baggen. Eigen foto

De Bronkhorster Kapel, gezien door de ogen van kunstschilder Jan Baggen. Eigen foto

In Bronkhorst: Het landschap van Gelderland

Cultuur

BRONKHORST – Tot en met 2 juni is de expositie van Jan Baggen: ‘Het Landschap van Gelderland’ in de slotkapel van Bronkhorst te zien. Dagelijks open van 11.00 tot 17.30 uur.

Het wonderlijke van de landschapsschilderkunst is dat de schilder hetzelfde bekende landschap ziet als ieder ander maar dan door de ogen van de schilder en dus anders. Beïnvloed door alles wat zich tijdens het schilderen afspeelt in het hoofd van de schilder. Ook wat er om hem heen gebeurt tijdens het schilderen.
Iedereen die in Gelderland woont of er verblijft zal op de expositie ‘Het landschap van Gelderland’ veel momenten van herkenning hebben. De verrassing is dat het dan toch net anders is.
Jan Baggen trekt al jaren vanuit zijn woonplaats Zutphen door Gelderland en soms ‘over de grens’ met tekenpen en schildersezeltje. De bossen, de rivieren en beekjes, dorpen, steden en kastelen. Allemaal onderwerpen die in Gelderland net even anders zijn. Gezien door het oog van de schilder.
Van zijn recent verschenen boek: ‘De IJssel, Beeld van een rivier’ zijn bij deze, vrij toegankelijke, expositie een groot deel van de originelen te zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord