Vijftal met Caden, Thijs, Tigo, David en Timo (van links naar rechts) ontvangen de Award voor Beste Online Ster. Foto: Tigo van den Berg/Johan Hamstra

Vijftal met Caden, Thijs, Tigo, David en Timo (van links naar rechts) ontvangen de Award voor Beste Online Ster. Foto: Tigo van den Berg/Johan Hamstra

Vordense Tigo wint met Vijftal de Tina-Award voor Beste Online Ster

Cultuur

VORDEN - De jongens van Vijftal kunnen het nog steeds nauwelijks geloven. De TikTok-jongensgroep heeft de felbegeerde Award voor Beste Online Ster gewonnen, waarbij ze enkele grootheden in de online wereld versloegen, waaronder Youtuber Gio, Jade Anna, De Bankzitters en Quinn & Aaron, allemaal grote influencers met miljoenen volgers.

Tigo van den Berg uit Vorden en zijn vrienden, Timo, Thijs, David en Caden, vormen samen het TikTok-account Vijftal. De groep is binnen de TikTok-app wereldberoemd vanwege hun virale challenges en grappige vlogs en heeft inmiddels bijna een half miljoen trouwe volgers op het platform.
Na een spannende eerste en tweede stemronde bevond Vijftal zich bij de laatste vier kanshebbers in de finale en won uiteindelijk de Award voor Beste Online Ster 2023.
De prijsuitreiking werd gedaan door Sterre Koning en Juvat Westendorp te midden van een menigte van tienduizend enthousiaste jongeren tijdens het Tina Festival in Wassenaar en werd op donderdag 21 september bekendgemaakt in het Tijdschrift Tina. “Ik kon het niet geloven toen Juvat zei dat wij de meeste stemmen hadden”, aldus Tigo van Vijftal.

Samengevoegde prijs
De award voor Beste Online Ster is volgens het AD een van de meest prestigieuze sociale media-awards onder influencers in Nederland. Voorheen werden de awards nog onder de titels ‘Beste TikTokker’ en ‘Beste Youtuber’ uitgereikt, maar sinds 2022 zijn deze awards samengevoegd tot één prijs met de naam ‘Beste Online Ster’. Er is geen onderscheid meer tussen Youtube en TikTok.

Andere winnaars
De Youtubers Rutger & Thomas, zanger Antoon, TikTok-ster Duncan Tromp en de NPO jeugdserie ‘De Eindmusical’ wonnen ook een award in verschillende andere categorieën.


www.tiktok.com/@vijftal

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord