Ernest Beuving. Foto: PR
Ernest Beuving. Foto: PR

Het Varssels Feest komt er aan

Cultuur

VARSSEL - Het Varssels Feest staat weer op het punt om los te barsten. Op het programma staan onder meer een cabaretvoorstelling met Ernest Beuving en muzikale optredens van de band Achtung, DJ T-Cota en De Stamgasten. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomend vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 6, 7 en 8 oktober. Alles speelt zich af in en rondom de (verwarmde) feesttent bij de Varsselse molen, Varsselseweg 34, Hengelo Gld.

Cabaretavond  met Ernest Beuving
Door omstandigheden kan het Varssels Volkstoneel dit jaar helaas niet optreden. Gelukkig heeft de feestorganisatie een goed alternatief gevonden op de vrijdagavond in de persoon van cabaretier, komiek, zanger en gitarist Ernest Beuving. Zijn acts, imitaties en persiflages gaan alle kanten op. De interactie met het publiek en droge humor staan garant voor de nodige lachsalvo’s. Zijn motto is: ‘Er is al genoeg ellende op de wereld, daar kan ik ook nog wel bij’.
De aanvang van het cabaret is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en cake. Na afloop van de cabaretvoorstelling is er een verloting waarbij weer fantastische prijzen te winnen zijn; de hoofdprijs is een fiets. Daarna is er nog volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van Teije van Tuil alias DJ T-Cota.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Wilko Pelgrom van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Erik Lassen, schutterskoning van 2022. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, ringrijden, gooien, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er als rode draad een spektakelspel zijn.

Feestavond met band Achtung en DJ T-Cota
Zaterdagavond is er een knallend feest met de band Achtung. Gewapend met humor en enthousiasme breken de mannen van Achtung elke tent af. Schaamteloos spelen ze alles wat je stiekem tóch wilt horen én meezingen. Met een majestueuze show brengen ze iedere stadskern, bisdom of buurtschap in hopeloze extase! Overwin je eigen feestdrift en… zing, dans, feest, zwicht, lach, spring en bewonder.
De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ T-Cota, die het publiek meesleept en los laat gaan door zijn passie voor muziek. Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht.

Optocht, kinderfeest en muziekmiddag met De Stamgasten
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht. Zowel jongeren als ouderen worden uitgedaagd om met het creatiefste voertuig heel Varssel op te trommelen. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze middag zal de bekende goochelaar Jack Tucker een wervelende show brengen vol magie, humor, interactie en mindgames. Een ballonnenclown is ook aanwezig. Bovendien kunnen de kinderen hun energie kwijt op een klimwand, een stormbaan en bij het ringsteken.
Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen. Ook staan op die dagen weer een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar. Vanaf 15.30 uur wordt de muzikale bar geopend door De Stamgasten. Deze vier ervaren muzikanten schenken mixjes van pop, rock, schlagers en Hollandse hits. Nooit halfvol, maar tot het randje! Het is altijd happy hour met de Stamgasten. En wat ook mooi is dat de entree voor deze gezellige muziekmiddag geheel vrij is.

Er is dus in het weekend van 6, 7, en 8 oktober veel te beleven in Varssel. Dit mag je niet missen. Tot ziens bij het Varssels feest.

Achtung. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord