Expositie Kunst in de Kinderschoenen. Foto: Isabelle Langeveld
Expositie Kunst in de Kinderschoenen. Foto: Isabelle Langeveld

Expositie Kunst in de Kinderschoenen

Cultuur

RUURLO - De expositie van Kunst in de Kinderschoenen wordt op vrijdag 24 november geopend in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. De opening vindt om 13.30 uur plaats.

Maskers op! Alle zevende groepers van de Ruurlose basisscholen komen elk jaar twee ochtenden naar het Kulturhus voor een workshop waarin ze zelf kunst maken. Dit jaar is het thema Gemaskerde kunst. Mensen dragen sinds de oudheid maskers om tijdelijk een ander mens of dier te kunnen zijn, bij rituelen, in het theater, tijdens carnaval of gemaskerde bals. De kinderen zijn geïnspireerd door maskers, net als Picasso en Matisse, hun illustere voorbeelden. Elke groep werkt het thema uit in een andere techniek. Op de expositie ziet men dan ook een verrassende variatie aan maskers om te dragen, bijvoorbeeld van karton, vilt of gaas en van maskers als motief, op schilderijen en linosnede.

Openen
Eén groep kinderen heeft een spannende gemaskerde dans voorbereid, waarmee ze de expositie openen. Na een foto-impressie van de kinderen aan het werk, gaan alle kunstenaars het werk van hun collega’s van andere groepen bekijken. De werkgroep Exposities zorgt ervoor dat het werk van de kinderen mooi uitkomt op de muren van de bovenverdieping. Net als in een museum hangt bij elk werk een bordje met de naam van de kunstenaar en de titel.

Sinds 2006 organiseert de KunstKring ieder jaar het bijzondere project Kunst in de Kinderschoenen. Twaalf enthousiaste vrijwilligers van de KunstKring geven creatieve lessen aan leerlingen van groep zeven van de vier Ruurlose basisscholen. De vrijwilligers die de kinderen begeleiden hebben een achtergrond als docent in een beeldend vak, zijn kunstenaar, of hebben affiniteit met kunst. De missie van deze vrijwilligers is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Kinderen ervaren dat ‘kunst’ niet moeilijk of ver weg is, maar leuk en uitdagend. Ze hebben er veel plezier in om hun fantasie de vrije loop te laten en iets te maken met hun handen.

Op 24 november wordt de tentoonstelling van de werkstukken op de bovenverdieping van het Kulturhus feestelijk geopend in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo in het bijzijn van alle leerlingen, ouders, leerkrachten, leden van de KunstKring en belangstellenden. Komt dat zien en komt dat horen op 24 november om 13.30 uur. Maar wie op die dag verhinderd is, kan de expositie gratis toegankelijk op werkdagen bezoeken, van 9.00 tot 17.00 uur.

Wie als vrijwilliger wil meedoen aan Kunst in de Kinderschoenen, is ook van harte welkom. De expositie loopt van 24 november tot en met 7 december in het Kulturhus.


https://kunstkringruurlo.nl/kunst-in-de-kinderschoenen/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord