Manon Henzen. Foto: PR
Manon Henzen. Foto: PR

Lezing Oud Vorden biedt een kijkje in de historische keuken

Cultuur

VORDEN - Maandag 13 november staat bij de oudheidkundige vereniging Oud Vorden de geschiedenis van eten op het menu. Ons culinaire verleden is rijk aan bijzondere verhalen, exotische ingrediënten en een grote diversiteit aan gerechten. Historica Manon Henzen brengt dit bijzondere stuk verleden weer tot leven met haar belevenis-lezing over de eetcultuur van de Romeinse tijd tot 1900. De lezing is in De Herberg in Vorden, van 20.00 tot 22.00 uur, met tussentijds pauze. Inloop vanaf 19.30 uur.

Hoe ging het er in voorgaande eeuwen aan toe in de keuken? Met welke ingrediënten werd gekookt? At iedereen hetzelfde? Welke schotels verschenen op tafel? En hoe smaakte dat eigenlijk? Aan de hand van prachtige historische afbeeldingen en oude kookboeken vertelt Henzen over ons culinair erfgoed. Met enkele vergeten ingrediënten en smaakmakers laat ze het publiek vervlogen tijden ruiken en proeven.

Manon Henzen studeerde geschiedenis en Midden-Oosten studies. Ze combineerde deze passie met haar liefde voor koken en begon haar eigen historisch kookatelier Eet!verleden in Nijmegen. Ze ontwikkelt bak- en kookcursussen, onder (veel) meer de historische bakcursus Brood, de Keuken van de 18e eeuw en een Kijkje in de Middeleeuwse keuken. Ook schreef ze tientallen fraai geïllustreerde boeken.

Gratis toegang voor leden van Oud Vorden, voor niet-leden: 5 euro entree. Inschrijven als lid kan ook op de avond zelf, dan vervalt de 5 euro entree.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord