Op diverse punten treffen de wandelaars midwinterhoornblazers aan. Foto: PR
Op diverse punten treffen de wandelaars midwinterhoornblazers aan. Foto: PR

24ste Reurlse Midwinterhoornwandeling

Cultuur

RUURLO - ‘Ga mee de paden op en de lanen in’, tijdens de 24ste editie van de Reurlse Midwinterhoornwandeling op 3 december. Enthousiaste midwinterhoornblazers verwelkomen met hun karakteristieke tonen wandelaars in de Ruurlose bossen. Op markante punten treft men midwinterhoornblazers aan, in de nabijheid van een gezellige en verwarmende vuurkorf. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciale wintertraditie.

Midwinterhoornblazers blazen traditioneel van de eerste zondag van advent tot Driekoningen op hun midwinterhoorns. Hiermee kondigen ze de geboorte van het Christuskind aan, al wordt er ook wel gezegd dat met het blazen ‘boze geesten worden verdreven’. Onderweg zijn er koek- en zopietenten. Bij De Heikamp is te zien hoe de traditionele midwinterhoorn wordt gemaakt.

Starten kan op 3 december tussen 10.00 en 14.00 uur bij De Heikamp, Hengeloseweg 2 in Ruurlo. Er kan gekozen worden uit drie afstanden, te weten 5,5 kilometer, 11 of 15 km, waarbij de looptijd per route varieert van 2 tot 5 uur. Deelname kost volwassenen 4 euro per persoon en kinderen 1,50 euro per persoon.

De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van: Staatsbosbeheer, Buurtvereniging de Bruil, De Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, De Heikamp en VVV Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord