Sinterklaas kwam toch met de boot. Foto: Josine Breukink Fotografie

Sinterklaas kwam toch met de boot. Foto: Josine Breukink Fotografie

Josine Breukink Fotografie

Sinterklaas meert aan in Wichmond

Cultuur

WICHMOND - Het is zondagmiddag 26 november, wanneer het terrein van Socii in Wichmond volstroomt. Niet met regen maar met kinderen en hun ouders. Sinterklaas had namelijk afgelopen week laten weten dat hij toch een plekje in zijn agenda had om naar Wichmond en Vierakker te komen. Dat was niet aan dovemansoren gericht.

Gezien het hoge water waren zij van plan om met de boot naar Wichmond te komen. Ze konden vast wel ergens aan de Baakse Beek aanmeren. Maar dit ging niet helemaal volgens plan en het geduld van de kinderen werd flink op de proef gesteld. Onder muzikale begeleiding van dweilorkest Mo’j Luustern, van muziekvereniging Jubal werden er heel wat liedjes luidkeels meegezongen met een afwisselende roep naar Sinterklaas.
Eindelijk werd het wachten beloond. In de verte brulde de motor van een auto. De boot was op een aanhanger geplaatst en zo konden Sinterklaas en al zijn pieten toch ‘aanmeren’. De kantine werd vervolgens opgezocht. Deze was omgetoverd tot een knus ingerichte huiskamer met natuurlijk een fijne stoel voor Sinterklaas. Er werden veel liedjes gezongen, vragen gesteld, kunsten vertoond en natuurlijk werd er gretig gezocht naar de gestrooide pepernoten. Voordat Sinterklaas werd uitgezwaaid, nam hij nog de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Het was een gezellige middag!
Meer foto’s op de website.


www.achterhoekfoto.nl

Sinterklaas had toch een plekje in zijn agenda om naar Wichmond en Vierakker te komen. Foto: Josine Breukink Fotografie

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord