Adjudante Amber Knoef en Prinses Romy Knoef. Foto: PR

Adjudante Amber Knoef en Prinses Romy Knoef. Foto: PR

Prinses Romy de 1e en Adjudante Amber schitteren op Kranenburgs Carnaval

Cultuur

VORDEN - De feestvreugde barstte los bij Café Uenk in Vorden tijdens de viering van de 34e editie van het Kranenburgs Carnaval. Op zaterdagavond 10 februari openden de deuren van Café Uenk zich voor een avond vol opwinding en traditie, waarbij de verwachtingen hoog gespannen waren voor de onthulling van de nieuwe prins en adjudant, terwijl het duo De Tijdbrekers de sfeer erin hield.

Het hoogtepunt van de avond was de spectaculaire onthulling van de nieuwe Prinses en Adjudante, gehuld in zwart met opvallende Nozem-doeken om hun gezichten. Vol spanning werd gewacht op hun identiteit, waarna zij zich bekendmaakten als Prinses Romy de 1e (Knoef) en Adjudante Amber (Knoef). Deze twee gelukkigen hebben de eer om deze titels het komende jaar te dragen. Als verrassing ontvingen ze ook een persoonlijk bericht van hun vriendengroep op Curaçao. Gedurende de avond trakteerden ze alle feestvierders op gepersonaliseerde flesjes Nozem, voorzien van hun eigen namen en het opschrift ‘Kranenburgs Carnaval 2024’. Tijdens het voorlezen van de proclamatie stond de boodschap ‘blieven smearen’ dan ook centraal.

Het bestuur had ook de taak om de best verklede persoon te belonen, en deze eer viel ten deel aan Twan Groot, gekleed in een opvallend roze varkenskostuum, die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Op zondagmiddag, vanaf 14.30 uur, opende het carnavalsfeest opnieuw zijn deuren voor alle feestgangers om nogmaals te genieten van de festiviteiten. Zoals ieder jaar stonden de vrijwilligers van het Kranenburgs Carnaval weer paraat voor de aankleding van de feestlocatie en het opruimen en de diverse hand- en spandiensten. Het Kranenburgs Carnaval is ook de sponsoren zeer dankbaar voor hun bijdragen.

De nieuwe Prinses en Adjudante tijdens de onthulling. Foto: PR
Prinses Romy Knoef en Adjudante Amber Knoef. Foto: PR
De nieuwe Prinses en Adjudante tijdens de onthulling. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord