De voormalige Drogisterij De Vijzel in Hengelo zal na een verbouwing en herinrichting op 8 april officieel openen als Natuurdrogist Hengelo. Foto: PR

De voormalige Drogisterij De Vijzel in Hengelo zal na een verbouwing en herinrichting op 8 april officieel openen als Natuurdrogist Hengelo. Foto: PR

‘We gaan je op een natuurlijke manier helpen!’

Economie

Natuurdrogist Hengelo opent 8 april

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Martin en Trea van Natuurdrogist Gorssel openen hun tweede drogisterij aan de Raadhuisstraat 6 in Hengelo. De voormalige Drogisterij De Vijzel in Hengelo is na een verbouwing en herinrichting op 8 april officieel geopend als Natuurdrogist Hengelo.

Kennismaken
Martin (53) is geboren in Rheden. Na zijn schoolopleiding ging hij in militaire dienst. Na de diensttijd is hij gaan werken in de buitendienst als rayonmanager. Dit heeft hij 28 jaar gedaan. In 2012 heeft hij zijn diploma gehaald als drogist en in 2015 nam hij samen met zijn partner Trea ‘Natuurdrogist Gorssel’ in Gorssel over.

Eigenaresse van twee vestigingen van Drogisterij De Vijzel, Elly Beuseker zocht een opvolger voor haar vestiging in Hengelo. “Ik ken Elly al vele jaren, uit de tijd dat ik vertegenwoordiger was. Zij benaderde me of ik interesse had om in het pand van De Vijzel in Hengelo de drogisterij over te nemen.” Hij moest er even over nadenken, maar uiteindelijk besloot hij ervoor te gaan. “Ik denk dat in Hengelo wel behoefte is aan een drogisterij die wat extra’s biedt met bijvoorbeeld uitgebreid assortiment voedingssupplementen, homeopathie, reformproducten, koffie en thee (van de Pelikaan uit Zutphen).

Nieuwe inrichting
Op 16 maart sloot Elly de deuren van haar winkel in Hengelo. Daarna konden Martin en Trea aan de slag met verbouwen en inrichten. “Wilma en Joce van De Vijzel blijven werken in de winkel en af en toe zullen de medewerksters vanuit Gorssel ook in Hengelo werkzaam zijn.”

Bestaande diensten zoals pakketdienst van DPD, stomerij en pasfoto’s blijven een onderdeel vormen van de service van Natuurdrogist Hengelo. De service van het vervangen van batterijen voor horloges blijft ook bestaan. Natuurdrogist Hengelo zal net als in Gorssel producten bezorgen in de regio. “Als het niet op voorraad zou zijn, is Martin bereid dit bij u aan huis te brengen.”

Openingstijden
Martin en Trea nodigen inwoners van Hengelo en omgeving uit voor een bezoek aan de vernieuwde drogisterij. Bij de heropening wordt aan klanten als welkomstgeschenk een goodiebag meegegeven, met enkele producten uit het nieuwe assortiment.

Natuurdrogist Hengelo is maandag geopend van 13.30 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdags van 9.30 tot 16.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord