Interim-voorzitter van Marktvereniging Vorden Rein de Heus (l) overhandigt de voorzittershamer aan zijn opvolger Wim van Belzen. Foto: PR
Interim-voorzitter van Marktvereniging Vorden Rein de Heus (l) overhandigt de voorzittershamer aan zijn opvolger Wim van Belzen. Foto: PR

Wim van Belzen voorzitter Marktvereniging Vorden

Economie

VORDEN - Wim van Belzen is de nieuwe voorzitter van Marktvereniging Vorden. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de vereniging bij Hotel Bakker werd hij unaniem in die functie gekozen, als opvolger van interim-voorzitter Rein de Heus. Van Belzen wil als voorzitter de vereniging en de weekmarkt nieuw elan geven.

Door Jan Hendriksen

“Ik ben de laatste anderhalf jaar betrokken bij het weekmarktgebeuren in Vorden via de facebookpagina die ik voor de markt beheer. Daarnaast vind ik het in stand houden van het dorpsgebeuren erg belangrijk en daar hoort de weekmarkt zeker bij. De markt geeft sfeer en karakter aan het leven in de dorpskern. Mede daarom heb ik me beschikbaar gesteld voor het bestuur”, aldus Van Belzen.
De facebookpagina van de Vordense weekmarkt telt inmiddels vijfhonderd volgers en wordt breed gedragen door zowel de Marktvereniging Vorden als door de ondernemers die op de markt staan met onder meer bloemen, groente, fruit, noten, kaas, brood, vis, vlees, wol, (nacht)kleding en sokken. “Onder het motto ‘De Vordense weekmarkt mag zich wel wat meer profileren’ heb ik vorig jaar de pagina op Facebook opgezet”, vertelt Wim van Belzen. Hij vindt het gewoon leuk om op deze manier de Vordense weekmarkt onder de aandacht te brengen bij een breder en vooral jonger publiek. “De markt heeft ook een sociale functie. En die mag niet verloren gaan”, aldus Van Belzen die zichzelf omschrijft als een echt ‘dorpsmens’. Het marktpubliek waardeert inmiddels het initiatief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord