Decoratie wordt gezamenlijk geknutseld en regelmatig gaan de boerenzakdoekjes al om de nek. Foto: PR
Decoratie wordt gezamenlijk geknutseld en regelmatig gaan de boerenzakdoekjes al om de nek. Foto: PR

Eenjarig bestaansfeest bij Villa Nuova in Vorden

Economie

VORDEN - Villa Nuova viert feest op zaterdag 30 juli van 14.00 tot 16.30 uur. En iedereen is welkom. Locatiemanager Ineke Dorland: “De opening kon vorig jaar door de coronamaatregelen niet groots worden gevierd, dus juist daarom is dit een mooi moment om samen te komen en elkaar te ontmoeten. Even stilstaan bij alles wat is geweest, en vooruitkijken naar de fijne momenten die we samen nog gaan beleven. We organiseren een boerenfeest, met hapjes en drankjes, en leuke activiteiten voor jong en oud, zoals paardje rijden, een ranja koe en een loterij. Én we genieten van muziek van Jazzewind. Wethouder Blaauw zal het feest openen.”

Ineke: “Dit feest organiseren we samen met de bewoners. Al weken treffen we voorbereidingen. Decoratie wordt gezamenlijk geknutseld, uitnodigingen worden persoonlijk door de brievenbus gedaan en de activiteiten uitgeprobeerd. Een hobby van een van de bewoners is bloemschikken. Alle bloemen komen straks van haar hand. Dagelijks is het feest een onderwerp van gesprek. Kleding voor die dag hangt al klaar, en regelmatig gaan de boerenzakdoekjes al om de nek en worden de hoedjes alvast een keer opgezet.

Bewoners doen namelijk zo veel mogelijk zelf bij ons. Met onze zorgmethode richten wij ons op activering. Want wanneer taken uit handen genomen worden die je zelf kunt uitvoeren, kun je die bijbehorende vaardigheden verliezen. Dat doet wat met je zelfbeeld. Daarom houden we samen met de bewoners het huishouden draaiend. Wat het beste lukt wanneer je iemand goed kent. We gaan op zoek naar het gevoelsleven en het verleden van de bewoners. Wat zijn hun hobby’s, interesses en gewoontes? Dit geeft een goed beeld van iemand. Wat de wensen en behoeften zijn, en hoe je de bewoner kunt activeren. Op deze manier stimuleren we de zelfredzaamheid en versterken we hun gevoel van eigenwaarde.”

Over Villa Nuova
Villa Nuova is bekend in de omgeving, omdat het voormalige gebouw al in 1863 is gebouwd. De grote villa is door Stepping Stones geheel opnieuw opgetrokken en met een aanbouw verbonden aan het historische witte huis ernaast. Ouderen met geheugenproblematiek vinden hier een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen. Er zijn dertig appartementen, een gezellige eet- en woonkamer en meerdere terrassen, die grenzen aan de ruime tuin. Hier volgen bewoners de avonturen van vier kippen, die gezellig rondscharrelen.

Meer informatie over Villa Nuova en het feest staat op de website, neem contact op via 085 - 80 87 010 of mail info@steppingstones.nl. Iedereen is van harte welkom.


steppingstones.nl/villanuova

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord