Fruit plukken is populair uitje met en voor kinderen. Foto: Monique Horstink

Fruit plukken is populair uitje met en voor kinderen. Foto: Monique Horstink

Wegens groot succes vier Appelplukdagen bij Fruitbedrijf Horstink

Economie

RHA/STEENDEREN - De appel- en perenoogst is net begonnen bij Fruitbedrijf Horstink aan de Prinsenmaatweg 3, in Rha/Steenderen. Dat betekent dat er ook weer appelplukdagen zijn en dit jaar zijn het er zelfs vier. Zelf appels plukken in de boomgaard kan op 3, 4, 17 en 18 september van 10.00 tot 16.00 uur.

“Het is alweer het tiende jaar dat we een Appelplukdag organiseren en je merkt dat heel veel mensen het inmiddels kennen en naar uit kijken”, vertelt Monique Horstink. “Vorig jaar was het zo druk, dat er overal rijen stonden. Voor de foodtrucks, in de boomgaard of bij het schminken. Dat was voor niemand leuk, dat moet dit jaar anders zeiden we.“

Dus organiseert de familie Horstink dit jaar vier plukdagen, verdeeld over twee weekenden. Het eerste weekend, zaterdag 3 en zondag 4 september, kunnen naast Elstar appels, ook Conference peren en de stoofperen worden geplukt. Het tweede weekend, zaterdag 17 en zondag 18 september, Elstar en Goudreinet, een ouderwets lekkere appel voor appeltaart en appelmoes. “Mensen zijn soms zo enthousiast aan het plukken, dat ze de tijd vergeten. Maar let wel op, want wat je plukt neem je mee en we rekenen een vergoeding van 1,25 euro per kilogram“, tipt Monique. “Handig is dat je zelf een grote tas of emmers meeneemt voor het geplukte fruit.“

In heel Nederland openen fruittelers hun boomgaard voor bezoekers tijdens de oogsttijd. Zo ook Fruitbedrijf Horstink, de enige hardfruitteler in de Achterhoek. In de vijftien hectare grote boomgaard langs de IJssel worden appels, peren, kersen en pruimen geteeld. Maar ook aardbeien hebben er een plekje.

Tijdens de fruitigste plukdagen kun je behalve zelf plukken, ook een kijkje nemen in de boomgaard. Kinderen kunnen spelen op het springkussen, in de grote zandbak of op de speeltractor. Ze kunnen zich laten schminken of een ritje maken met het pluktreintje. Er staan enkele foodtrucks met lekker eten en drinken en er is live muziek. De boerderijwinkel is geopend. De toegang is gratis, dat maakt het een populair uitje voor gezinnen met jonge kinderen. En een kijkje in de boomgaard is behalve heel erg lekker, ook nog eens leerzaam. Voor meer informatie kijk op de sites.


fruitbedrijfhorstink.nl

www.defruitigste.nl

Snoep verstandig, eet een appel. Foto: Monique Horstink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord