Marlies en Dick Boerstoel, Gerrit van der Vegt, Jordy en Edwin Spikker (v.l.n.r.). Foto: Richard Stegers
Marlies en Dick Boerstoel, Gerrit van der Vegt, Jordy en Edwin Spikker (v.l.n.r.). Foto: Richard Stegers

‘Klanten kunnen blijven rekenen op vertrouwde kwaliteit’

Economie

Toekomst Schildersbedrijf Boerstoel na overname gewaarborgd

Door Richard Stegers

VORDEN – Hij moet noodgedwongen stoppen. Dick Boerstoel kan zijn werkzaamheden vanwege gezondheidsredenen niet voortzetten. De oplossing heeft zich inmiddels aangediend. Schildersbedrijf Boerstoel is per 1 oktober overgenomen door RS Schildersgroep B.V.

De situatie geeft een dubbel gevoel”, vertelt Dick Boerstoel. “Aan de ene kant is het een afscheid met pijn in het hart. Aan de andere kant ben ik blij dat het bedrijf en de bedrijfsnaam na de overname blijven bestaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de onderneming op dezelfde gedegen manier wordt voortgezet. Klanten kunnen ook in de toekomst blijven rekenen op de vertrouwde kwaliteit en service.”

Even breekt hij tijdens het interview. Dick Boerstoel heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Het is ook niet niks. Na 33 jaar te moeten stoppen met zijn geliefde vak en bedrijf. Het komt door het besef dat het einde van een tijdperk zich heeft aangediend. Hij was de vierde generatie van het schildersbedrijf dat in 1919 door zijn overgrootvader werd opgericht en sinds 2019 het koninklijke predicaat ‘Hofleverancier’ mag dragen. “Natuurlijk is de aanleiding uiterst vervelend, dit wil je niet. Maar gezondheid gaat voor, het ging gewoon niet meer.” Boerstoel kreeg in april een burn-out en kampt met artrose in zijn schouder. Door de slijtage aan het gewricht kan hij zijn werkzaamheden als schilder sowieso niet voortzetten.

Het bleek al langere tijd niet mogelijk om nieuwe vakmensen te vinden, waarmee de continuïteit in gevaar kwam. “Schilders zijn gewoon erg schaars. Ik stond er alleen voor en dat trok een te zware wissel op mijn gezondheid.” Boerstoel werkte de afgelopen jaren al keihard en maakte door een tekort aan personeel weken van 60 à 70 uur. De onzekere toekomst zorgde er mede voor dat hij een burn-out opliep. “Ik wilde graag dat het bedrijf op een goede manier werd voortgezet en heb contact gezocht met RS Schildersgroep. Ik kende het bedrijf al langere tijd en had daar een goed gevoel bij. RS Schildersgroep heeft in het verleden meerdere regionale schildersbedrijven succesvol overgenomen. Dit gaf vertrouwen.”

Uiteindelijk werd de overname op 1 oktober een feit. Klanten worden deze week per brief geïnformeerd. “We handhaven de naam Schildersbedrijf Boerstoel omdat het in ruim honderd jaar een uitstekende naam heeft opgebouwd”, aldus Gerrit, Jordy en Edwin van RS Schildersgroep B.V. Het bedrijf was al in Vorden en omgeving actief. “In de nieuwe situatie verandert er voor de klanten eigenlijk niets, ze krijgen alleen een ander aanspreekpunt. Verder hanteren we dezelfde werkwijze waarbij het leveren van gedegen kwalitatief werk voorop staat. Wij ambiëren een gezonde groei, deze overname draagt daar aan bij.” Dick Boerstoel heeft er, ondanks de trieste reden, vrede mee. “De toekomst van Schildersbedrijf Boerstoel is gewaarborgd. Dat vind ik heel belangrijk voor onze trouwe klanten, dat geeft een gerust gevoel.” Hij heeft nog geen idee wat hij na zijn herstel gaat doen. Zijn vrouw Marlies, die de administratie van het bedrijf verzorgde, wil een opleiding in de zorg gaan volgen. De vestiging van Schildersbedrijf Boerstoel in Vorden verdwijnt, het pand komt te koop. De onderneming blijft onder hetzelfde telefoonnummer bereikbaar: 0575 551567.


www.boerstoel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord