Het team van Bruna Vorden: v.l.n.r.: Monique, Barbara, Rita, Carmen en Zuzy.   Foto: PR

Het team van Bruna Vorden: v.l.n.r.: Monique, Barbara, Rita, Carmen en Zuzy.   Foto: PR

Bruna Vorden viert met diverse acties 25-jarig bestaan

Economie

VORDEN - Ze beschouwt haar winkel naast haar drie zoons als haar vierde kind. Carmen Rondeel viert deze week met enige trots samen met haar team dat Bruna Vorden aan de Raadhuisstraat 25 jaar bestaat. In het kader van dit jubileum heeft de enthousiaste Vordense onderneemster woensdag 19 april een speciale ‘Meet and Greet’ voor kinderen waarbij ze op de foto kunnen met een levensgrote Nijntje. Zie hiervoor de advertentie in Contact. En de jubilerende Brunavestiging heeft deze week ook voor de andere klanten diverse speciale acties zoals onder meer een gratis zaterdagkrant van De Telegraaf zo lang de voorraad strekt en voor iedere klant een leuke attentie.

Door Jan Hendriksen

Hoewel ze zelf niet graag op de voorgrond treedt is Carmen er best wel trots op dat mensen die er verstand van hebben over haar zeggen dat ze als ‘boekenhandelaarster‘ weet waar ze over praat. Kortom dat zij haar vak verstaat. “Ik lees inderdaad veel. Tal van boeken die in de winkel liggen heb ik al gelezen voor ze in de schappen belanden. En ik mag gerust zeggen dat het aanbod aan boeken voor een dorp als Vorden ook best wel groot is. En daarvoor komen mensen uit de gehele Achterhoek naar Vorden toe. Dat bleek tijdens de coronaperiode toen ik geen mensen in de winkel mocht ontvangen. Dan moet je creatief ondernemen. En als de klanten dan niet naar ons kunnen komen dan gaan wij wel naar de klanten. Elke avond bezorgden we de bestellingen in Vorden en ver daarbuiten. Het was een lastige periode voor iedereen. Maar deze service werd zeer gewaardeerd”, aldus Rondeel.

Postkantoor
De winkel heeft niet altijd de naam Bruna gedragen. Dat gebeurde pas nadat het postkantoor in Vorden zou worden gesloten. Carmen: “In Vorden geen postkantoor meer, dat kon toch niet? Ik heb toen contact met de directie van KPN opgenomen en gevraagd of ik het postkantoor er niet bij kon doen. De ruimte was er. Ik kreeg als antwoord dat de mogelijkheid wel bestond maar dan moest mijn zaak tot Bruna worden omgedoopt, want KPN en Bruna hadden een deal gesloten.” Carmen Rondeel kende de organisatie Bruna toen nog niet en had zo haar twijfels. “Ik wilde als voorwaarde dat ik mijn eigen inkoop kon bepalen en welk assortiment ik zou voeren. Je bent niet voor niets zelfstandig ondernemer. Na enige onderhandelingen en gesprekken zijn de contracten getekend en was Bruna Vorden ‘geboren’. En daar heb ik tot op de dag vandaag geen spijt van gehad.”

Meegegroeid
Gedurende 25 jaar is er veel veranderd. De goedlopende winkel werd in de loop van jaren meerdere keren verbouwd, uitgebreid en op gezette tijden heringericht. “Ook ons assortiment is steeds meegegroeid. Zo verkopen we naast boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen en speelgoed ook hobbyartikelen, puzzels, familiespelen en cadeauartikelen”, aldus de Vordense onderneemster. Klanten van ING kunnen hun digitale bankzaken regelen bij het ING-servicepunt in de winkel. Daar heeft ING de medewerkers speciaal voor opgeleid. Ook kan men er pasfoto’s laten maken. Bruna Vorden is door RDW erkend als fotograaf, zodat men online het rijbewijs kan verlengen.

Samen
Met een ‘Nijntje’-feest, leuke acties en cadeautjes wil Carmen Rondeel en haar medewerksters alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij haar de afgelopen 25 jaar hebben gegeven. “Zonder mijn team en trouwe klanten was het voor mij niet mogelijk geweest uit te groeien tot het bedrijf dat wij vandaag zijn. Samen groeien we verder.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord