Björn Grotenhuys en Thijs Bleumink. Foto: Sander Grootendorst
Björn Grotenhuys en Thijs Bleumink. Foto: Sander Grootendorst

Albert Heijn en fietsspecialist Bleumink in Vorden samen onder één dak

Economie

VORDEN - Mooie uitdaging voor twee jonge Vordense ondernemers: supermarkt Albert Heijn en fietsspecialist Profile Bleumink komen samen in één groot pand. “Iedereen wordt hier beter van”, zeggen Björn Grotenhuys en Thijs Bleumink. “We hebben er veel zin in.”

Door Sander Grootendorst

Praatjes gaan snel, dus even een misverstand wegnemen: “We hoorden sommige mensen al zeggen dat we ermee stoppen, maar het tegendeel is waar: we gaan door”, zegt Bleumink. “Daar is ook alle reden voor, want het gaat heel goed met onze zaak.” 

De eerste gesprekken dateren alweer van een paar jaar geleden, maar nu beginnen de plannen concrete vormen aan te nemen. Het komt er in het kort op neer dat het pand van de fietsspecialist wordt gesloopt, waarna het pand waar Albert Heijn zit flink wordt uitgebreid. Het tussenliggende steegje verdwijnt. Beide ondernemers huren vervolgens een deel van het uitgebreide pand, waarbij het de bedoeling is dat Bleumink zijn intrek neemt aan de voorkant, dus aan de Dorpsstraat. “We blijven dus gewoon goede buren.”

Dat bestaan naast elkaar is voor beide ondernemers gunstig gebleken. Als een echtpaar boodschappen doet, gebeurt het vaak dat een van de twee even bij de fietsen komt kijken en niet zelden koopt hij dan ook wat. “We verkopen gemiddeld meer klein spul dan andere fietshandelaren”, zegt Bleumink. “Er lopen hier heel veel mensen langs, we zijn goed zichtbaar.”

Dat wordt straks nog beter, met een etalage aan de doorgaande weg, tussen de vermaarde horecagelegenheden De Herberg en Hotel Bakker in.

Er is al een aantal schetsen gemaakt, maar een definitief ontwerp is er nog niet. “De buurt wordt daarin uiteraard meegenomen”, zeggen Grotenhuys en Bleumink. “De gemeente organiseert een inloopavond en er is alle gelegenheid om mee te denken.” Omdat de betrokken willen dat het proces zorgvuldig verloopt, is het moeilijk een exacte tijdsplanning te geven. Wel staat vast dat Bleumink tijdens de werkzaamheden naar een andere locatie moet verhuizen. “Mogelijk wordt dat een plek op het industrieterrein.” Hij verwacht geen nadelige effecten: “Mensen zijn nieuwsgierig, ze komen dan juist kijken waar we zitten.” Sowieso zit het fietsen, en daarmee de fietsverkoop, in de lift. “Fietsen wordt ook door de overheid sterk gestimuleerd.”

Zodra het nieuwe onderkomen beschikbaar is, verhuist Bleumink weer terug naar het vertrouwde adres waar zijn vader 31 jaar geleden de fietsenzaak opzette, die zoon Thijs overnam. Björn Grotenhuys nam op zijn beurt de AH-supermarkt van zíjn vader over. Met een gezamenlijk pand voor een supermarkt én een fietsenhandel wordt aan dit ondernemersverhaal binnenkort een nieuw hoofdstuk toegevoegd.

Thijs Bleumink en Björn Grotenhuys. Foto: Sander Grootendorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord