Vrijwilliger in de schijnwerper | Jamie de Vries (21)

  Maatschappij

Vrijwilligers zijn voor onze gemeente van groot belang. Daarom stellen we een aantal vrijwilligers aan u voor de komende weken. Enthousiast geworden van de verhalen van deze mensen? Kijk dan op de vacaturebank van www.meedoeninbronckhorst.nl. Hier vindt u diverse vrijwilligersvacatures van verschillende organisaties.

Bij welke organisatie ben je vrijwilliger?
Ik ben vrijwilliger bij voetbalvereniging HC’03 in Drempt, Hummelo en Keppel, en het magazine De Hessencombinatie. Ik maak de foto’s voor op de website, voor in het blad en soms ook voor op social media. Vaak maak ik teamfoto’s en actiefoto’s, en portretten voor in De Hessencombinatie. Vanaf eind augustus tot en met begin november besteed ik ongeveer 2,5 uur per week aan het maken, uitzoeken en bewerken van de foto’s voor HC’03. De tijd die ik besteed aan het maken van de foto’s voor De Hessencombinatie verschilt per opdracht.

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
Ik ben bij HC’03 begonnen als fotograaf omdat ik werd gevraagd door mijn tante. In 2019 zocht ze iemand om de teamfoto’s te maken. Dit was een superleuke mogelijkheid om meer met mijn hobby fotografie te gaan doen. Tijdens het maken van de foto’s kwam ik in contact met De Hessencombinatie. Ik werd toen al snel gevraagd om ook daar af en toe foto’s voor te maken. Vaak worden mijn foto’s van HC’03 in het magazine gebruikt of word ik gevraagd om bij mensen langs te gaan om foto’s te maken. Het is echt leuk werk om te doen. Dus mijn hobby zet ik in om vrijwilligerswerk te doen.

Wat zou je andere adviseren die nog geen vrijwilligerswerk doen?
Gewoon doen. En doe dan dingen die je leuk vindt om te doen en waar je blij van wordt. Kijk of je bij jouw hobby vrijwilligerswerk kunt vinden. Zo voorkom je dat je met tegenzin iets gaat doen.

Deze rubriek is gemaakt door de stichting Meedoen in Bronckhorst. Meedoen in Bronckhorst legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Bronckhorst geregeld zijn en wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in eigen buurt. Wilt u uw vacature ook op onze site? Maak dan een account aan op onze site en deel zelf uw informatie en vacatures op: www.meedoeninbronckhorst.nl

Gerwin Nijkamp
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden