De kinderen lieten zich de pannenkoeken goed smaken. Foto: Aart Steenbergen
De kinderen lieten zich de pannenkoeken goed smaken. Foto: Aart Steenbergen

Oekraïense kinderen met Lions naar Burgers’ Zoo

Maatschappij

BRONCKHORST - Tien Oekraïense kinderen hebben vrijdag j.l. een heerlijk ontspannen dag beleefd bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Lions Club Bronckhorst nam het initiatief om deze kinderen, die op verschillende plaatsen in onze gemeente gehuisvest zijn, even lekker mee uit te nemen. 

Een moeder en vijf vrijwilligers van de Lions vertrokken om half tien bij Kom es An en bij aankomst in Burgers gingen de kinderen, in de leeftijd van 4 tot 15 jaar, eerst even los in de speeltuin en daarna op ontdekkingstocht in dit prachtige dierenpark. Een lunch met frites en limonade mocht natuurlijk niet ontbreken en gedurende de dag werden de aanvankelijk wat schuchtere kinderen steeds vrijer. Een van de jongsten bleek een notoire wegloper en zorgde meermaals voor de nodige stress bij de begeleiders.
Aan het eind van de middag ging er nog een ijsje in waarna koers werd gezet naar de Pannekoekenbakker aan de Zomerweg in Doesburg. Alle pannenkoeken werden tot de laatste kruimel verorberd. Nadat ze nog even hadden kunnen uitdollen op de trampoline keerde het gezelschap terug naar Kom es An waar de kinderen om 7 uur ’s avonds werden herenigd met hun ouders.

Een ijsje ging er wel in. Foto: Aart Steenbergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord