De nieuwe koning van buurtschap Delden: Willem Oldenhave. Foto: PR

De nieuwe koning van buurtschap Delden: Willem Oldenhave. Foto: PR

Willem Oldenhave nieuwe schutterskoning van Delden

Maatschappij

DELDEN - Niet langer is Joost Meenink schutterskoning van Delden. Na een ‘regeerperiode’ van drie jaar, als gevolg van corona, raakte hij op vrijdagavond 1 juli zijn titel kwijt aan Deldenaar pur sang Willem Oldenhave. 

Traditiegetrouw in het eerste weekend van juli start de Deldense buurtvereniging op vrijdagavond het Deldens Feest met vogelschieten, diverse spelletjes en een springkussen voor de jeugd. Vanwege het 75-jarig bestaan werd de feestavond dit jaar met live muziek verzorgd door de band The Good The Bad and The Ugly.
Met ruim honderd bezoekers, onder wie ook veel kinderen, was het vrijdagavond supergezellig in een van de bedrijfsgebouwen van de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg. Tijdens de avond gingen dan ook de voetjes van de vloer. Aan het vogelschieten namen in totaal 47 schutters deel die in 233 schoten beslisten wie ‘Schutterskoning van Delden’ werd. De winnaar en nieuwe koning Willem Oldenhave was het niet vreemd want in 1978 was hij ook al eens tot koning gekroond.

Uitslagen volksspelen
Vogelschieten: Schutterskoning/romp: Willem Oldenhave; kop: Henri Eggink; linkervleugel: Gerrie Groot Roessink; rechtervleugel: Wim Vruggink; staart: Erna Groot Neulend. Sjoelen om de hoek: Volwassenen: 1. Niek Roerdink; 2. Frank ten Damme; 3. Daphne Vruggink. Kinderen: 1. Steffie Haverkamp; 2. Harm ten Damme; 3. Daan Roerdink. Werpspel: Volwassenen: 1. Roland Wolbrink; 2. Iris Eggink; 3. Lars Haaring. Kinderen: 1. Jesse Haverkamp; 2. Kees Meenink; 3. Ronja Hulshof. Schieten vaste baan: 1. Henri Eggink; 2. Frank Bloemendaal; 3. Joep Haverkamp. Schieten vrije baan: 1. Frank Bloemendaal; 2. Nick Eggink; 3. Henri Eggink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord