Bernd na de knipbeurt. Foto: PR
Bernd na de knipbeurt. Foto: PR

Volop helden bij Bernds Haarknip Benefietmiddag

Maatschappij

KRANENBURG - Ondanks de regen wisten zondagmiddag toch veel mensen het Jonkersbos te vinden. Zo rond een uur of drie stroomden familieleden, vrienden, kennissen en andere belangstellenden het terrein binnen voor Bernds Haarknip Benefietmiddag.

Al snel bleek dat er niet genoeg tenten waren om iedereen droog te laten genieten van de muziek van de band Kiek Doar Es. Vrienden en buurt werden ingeschakeld en overal kwamen tenten voor de dag. Om half vijf was het dan zo ver. De 10-jarige Bernd Groot Jebbink betrad het podium samen met Babette van DaVinci For Hair. Van zijn dikke haardos werden drie vlechten gemaakt die vervolgens onder luid applaus werden afgeknipt. Met een lengte van 37 centimeter zijn de vlechten geschikt voor Stichting Haarwensen. Binnen kreeg Bernd een mooie nieuwe coupe die hij op het podium showde.
Na zijn knipbeurt had Bernd nog een verrassing voor de aanwezigen. Hij had het nummer ‘Het varken van boer Bart’ van de (voormalige) Vordense band Kas Bendjen ingestudeerd. Extra leuk was voor hem dat Hans Krabbenborg en Robert Wagenvoort (leden van Kas bendjen) aangevuld met Arjan klein Geltink hem begeleidden. Onder het genot van een drankje en heerlijke broodjes hamburger van Keurslager Vlogman werd er nog lang meegedanst en gezongen.
Gedurende de middag bleek ook de inzamelingsactie voor het maken van een haarwerk van Bernds lokken gelukt. Er is ruim voldoende gedoneerd om een totaalpakket, haar en geld, aan Stichting Haarwensen te kunnen geven. Bernd werd meerdere malen een held genoemd, maar hij wilde ook iedereen die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken. Want zonder ieders medewerking was het niet gelukt. In Bernds woorden: “Jullie zijn ook allemaal helden!”

Babette van DaVinci For Hair knipt Bernds haar af. Foto: PR
Bernd voor de knipbeurt. Foto: PR
Ondanks de regen was het gezellig druk. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord