Oliebollen bakken en eten bij de Noabers. Foto: Yvonne Brummelman

Oliebollen bakken en eten bij de Noabers. Foto: Yvonne Brummelman

Geslaagd oliebollenfestijn de Noabers

Maatschappij

VORDEN - Eindelijk kon na twee jaar coronapandemie het traditionele Oliebollenfestijn van De Noabers aan De Eendracht te Vorden op oudejaarsdag doorgaan.

Even zag het er naar uit dat Pluvius roet in het eten zou strooien, maar De Noabers zouden De Noabers niet zijn als daar niet wat op zou worden uitgevonden. Het enige wat ditmaal ontbrak waren de brandpotten op de parkeerplaats van het hofje.
Er werd onderdak gevonden bij Noaberman Gerard Waarle en zijn vrouw. De grote garagebox werd ingericht als een soort bruin café en hun serre werd er ook nog bij betrokken, aangevuld met wat zeilwerk, en de klus was geklaard. Zeg maar noaberschap ten volle uit, gewoon anpakken, gevolgd door de kreet ‘t volk en de luu kunt kommen, wie bunt d,r kloar veeur!

En ‘t volk en de luu, jong en oud waren er dan ook om te genieten van de overheerlijke oliebollen aangevuld met een drankje en andere hapjes.

Uiteraard en dat kon ook niet uitblijven, kwamen vele wetenswaardigheden van het afgelopen jaar, van in en uit de buurt, maar ook andere onderwerpen ruimschoots aan de orde. Het gezelligheidsgehalte was hoog, er werd volop genoten deze middag met zijn allen als afsluiting van 2022.

Een woord van dank gaat uit naar de familie Waarle en de oliebollenbakkers. De Noabers kijken al weer uit naar de volgende activiteit in de buurt, het jaarlijkse buurtfeest in september 2023.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord