De monumentale paardenkastanje die tot juli 2018 voor de kerk aan de Dorpsstraat stond waaronder veel mensen schaduw zochten in de zomer. Foto: Joost Bakker

De monumentale paardenkastanje die tot juli 2018 voor de kerk aan de Dorpsstraat stond waaronder veel mensen schaduw zochten in de zomer. Foto: Joost Bakker 

Spreekuur over groener Vorden

Maatschappij

VORDEN - De spreekuren van Vitale Kern Vorden en Vordens Belang op de laatste donderdag van de maand worden steeds drukker bezocht. Tijdens het komende spreekuur op donderdag 26 januari, van 15.00 tot 16.00 uur in de ontmoetingsruimte van het Kulturhus aan de Raadhuisstraat staat groen centraal.

Tijdens het eerste spreekuur, in oktober, is voor het eerst bijna een vol uur lang met Vordenaren gesproken over wat hen bezig houdt. Dat bleek toen onder andere de snelheid van automobilisten te zijn en voorzieningen voor ouderen.

In november ging het vooral over huisvesting voor oud en jong. In Vorden zijn enkele bouwplannen in voorbereiding, onder andere aan de Zutphenseweg, Burgemeester Galleestraat en op het terrein van de voormalige drukkerij Weevers.

In december stond de gehele gebiedsvisie van het centrum van Vorden centraal. Deze visie is het resultaat van de wensen van Vordenaren. Die wensen zijn uitgewerkt in plantekeningen, die dit jaar moeten leiden tot concrete uitvoeringsplannen voor de Dorpsstraat en Zutphenseweg. Belangrijk onderdeel daarin is het groen. Groen staat dan ook centraal tijdens het komende spreekuur.

Zoals het een goed spreekuur beaamt, kan eenieder daar terecht voor vragen maar ook voor suggesties, ideeën en zelfs eigen plannen. Die kunnen wellicht een rol gaan spelen in de definitieve inrichtingsplannen voor het centrum van Vorden die de leefbaarheid moeten vergroten.

Dat het groener moet worden, staat al een tijd buiten discussie. Afgelopen zomer werd duidelijk hoe weinig schaduw er in het centrum is. Op een enkele plek na zorgden alleen parasols bij de terrassen voor koelere plekken.

Evenals in andere dorpen en steden moet een flinke slag geslagen worden op het gebied van vergroenen met bomen, struiken en ander groen. Meer groen doet de straten meteen opbloeien en maakt ze aantrekkelijk, ook zonder geparkeerde auto’s. Recente voorbeelden hiervan zijn de ontwikkelingen in Borculo en Winterswijk.

Dus, wie vragen of suggesties heeft op groengebied, kom langs bij Vitale Kern Vorden en Vordens Belang.

Voor meer inlichtingen over de gebiedsvisie, kijk op de site (onderaan de informatie). 


vitalekernvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord