Natuurlijk zijn er tijdens de Medler Lentefair lammetjes te bewonderen en te aaien. Foto: PR

Natuurlijk zijn er tijdens de Medler Lentefair lammetjes te bewonderen en te aaien. Foto: PR

Voorjaar gaat weer kriebelen bij Medler Lentefair op Palmzondag

Maatschappij

VORDEN - Dieren ontwaken uit hun winterslaap, planten en bloemen komen in blad en in bloei. Ook bij de mensen begint het te kriebelen: wellicht een grote schoonmaak en huis en tuin weer klaarmaken voor de mooie warme dagen die gaan komen. Wie daarvoor nog wel wat inspiratie nodig heeft kan die vinden op de Medler Lentefair, die de Stichting Oranjefeest Medlertol op zondag 2 april houdt. Op het sportcomplex van Touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg 110 kan men op Palmzondag van 11.00 tot 16.30 uur volop ideeën opdoen voor de komende maanden. De toegang tot de fair en het parkeren zijn gratis.

Door Jan Hendriksen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Stichting Oranjefeest Medlertol de laatste Medler Lentefair organiseerde. De afgelopen drie jaar gooide de coronapandemie roet in het eten. De fair is ook verhuisd. In 2019 werd die nog gehouden op het terrein van en in de bedrijfsgebouwen van de coöperatieve werktuigenvereniging Elweco aan de Onsteinseweg. Dit jaar is de sportaccommodatie van Touwtrekvereniging Vorden de locatie voor de Lentefair.
Lokale en regionale ondernemers, hobbyisten, verenigingen en goede doelen zullen zich presenteren. Verder biedt de fair een rommelmarkt, verkoop van lekkernijen en demonstraties van oude ambachten. De rommelmarkt in de trainingshal van TTV Vorden wordt verzorgd door de organisatie zelf.
“We zijn ontzettend blij dat we na het vertrek van de coöperatieve werktuigenvereniging Elweco uit de buurtschap en de sluiting van café-restaurant ‘t Wapen van ‘t Medler warm welkom zijn geheten door TTV Vorden. Vorig jaar hebben we ons Oranjefeest bij de touwtrekkers mogen vieren. En ook voor deze Lentefair worden we weer gastvrij ontvangen”, aldus voorzitter André Knoef van Stichting Oranjefeest Medlertol.
De Lentefair zorgt voor de stichting voor welkome inkomsten. André Knoef: “Daarmee kunnen we bijvoorbeeld de kinderactiviteiten tijdens ons Oranjefeest financieel ondersteunen. En tevens zorgt de fair voor verbinding en sfeer binnen de stichting en de commissieleden. Iedereen steekt zijn handen voor deze fair uit de mouwen.”

Oldtimer brandweerauto’s
Naast diverse hobbyisten zoals een ambachtelijk houtdraaier, een wolspinster, een mandenvlechter en een fotograaf zijn ook enkele ondernemers op de fair aanwezig zoals Slotboom Tweewielers, Bouwmeester Eieren en Installatietechniek Berends. Verder zijn onder meer Stichting Gamrupa Europe en de educatieve natuurorganisatie IVN Noord- en Midden Achterhoek van de partij met een informatiestand. Ook stands met tweedehands huishoudelijke spullen, boeken, kinderkleding, speelgoed, sieraden en honing zijn er te vinden. Daarnaast toont een smid authentiek smidswerk. Er staan enkele oldtimer brandweerauto’s van Brandweermuseum uit Bircyki, er wordt op ‘olderwetse’ wijze gedorst met een dorsmolen en er zijn diverse oldtimer tractoren te bekijken. En natuurlijk zijn er jonge lammetjes te bewonderen en te aaien. Kortom: voor jong en oud is er wat te beleven tijdens de Medler Lentefair.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord