Vordense Middenstands Vereniging 1927. Foto: Oud Vorden

Vordense Middenstands Vereniging 1927. Foto: Oud Vorden

Oud Vorden toont historie van verenigingsleven

Maatschappij

Oud Vorden toont historie
van verenigingsleven

VORDEN - De Archiefcommissie en de Fotocommissie van de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden hebben een documenten- en foto-expositie samengesteld over het Vordense verenigingsleven. Deze expositie is ingericht in het achterste gedeelte van het ‘Old Vorden Huus’.

Vorden is al jarenlang rijk aan verenigingen, die Vordenaren met dezelfde interesses de gelegenheid geven hun hobby uit te oefenen. Zo zijn er foto’s uit vroeger jaren te zien van de folkloristische dansgroep De Knupduukskes, de muziekverenigingen Concordia en Sursum Corda, toneelvereniging ‘Vordens Toneel’ en de voetbalverenigingen Vorden en Ratti. 

Daarnaast ook van de waterpoloclub, de damclub, de carnavalsvereniging, de scouting, vrouwenverenigingen, Vordens Mannenkoor enzovoort, enzovoort. Alle foto’s zijn voorzien van detailteksten met namen. Bloemist Halfman zorgde voor een sfeervolle opsiering van het geheel.

De expositie in het ‘Old Vorden Huus’ (Het Jebbink 4a) loopt van dinsdag 9 mei tot en met dinsdag 30 mei en is te bezoeken op de dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur (zaterdag tot 17.00 uur) en op de donderdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur. 

De entree is gratis. Bent u benieuwd of u of uw (groot)ouders op de foto’s staan of in de getoonde documenten voorkomen? Ga dan eens kijken en verbaas u over de rijkdom aan verscheidenheid aan Vordense verenigingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord