Gezellig buurtfeest van De Noabers. Foto: Herbert Brummelman

Gezellig buurtfeest van De Noabers. Foto: Herbert Brummelman

Tropische temperaturen bij zevende buurtfeest De Eendracht

Maatschappij

VORDEN - Zaterdag 9 september vierden De Noabers het traditionele buurtfeest op De Eendracht. Dit alles onder tropische omstandigheden, een record wat de weersomstandigheden betreft, maar ook het aantal aanwezige noabers, jong en oud was een record met onder hen ook oude en nieuwe nieuwe noabers.

Het feestelijk aangeklede en versierde plantsoen aan De Eendracht zag er weer prachtig uit, en verder was alles aanwezig om in de juiste stemming te komen. Een opwarmronde was niet nodig. Na de (her)kennismakingsronde onder het genot van een natje en een droogje met uiteraard de bijbehorende babbelsessies kon worden begonnen met de traditionele spelonderdelen die door de organisatiecommissie in elkaar waren gespijkerd voor jong en oud. Volledig in overeenstemming met de heersende buitentemperaturen. De editie van 2022 was ook zomers warm, maar ditmaal deed de natuur en nog een schepje bovenop.

Het eerste onderdeel, de bekende Pub-quiz leverde veel gepiep en gekraak op en veel hilariteit. Het was een heuse aanslag op het denkwerk van De Noabers. Ook het bekende knikkerspel waaraan zij werden blootgesteld had een hoog amusementsgehalte, en de stemming zat er dan ook duidelijk goed in.

Na alle inspanningen te hebben doorstaan was het tijd om wat bij te komen onder het genot van inderdaad een natje en een droogje. De barbecue stond klaar met allerlei lekkernijen. De avond werd besloten met een gezellig samenzijn op het feestelijk verlichte feestterrein, en de sfeer zat er dan ook goed in tot in de late uurtjes.

Na een korte nacht moesten De Noabers zondags al weer vroeg uit de veren om aan te schuiven aan de in alle vroegte opgestelde ontbijttafels. Ook bij dit vaste onderdeel op het programma was het weer een gezellig samenzijn met mooie verhalen en belevenissen over het buurtfeest 2023.

Er wordt alweer uitgekeken naar de achtste editie, terwijl eerst nog een Oliebollenfestijn is gepland op 31 december, ‘s middags op het hofje aan De Eendracht.

De organisatie bedankt bij deze de gemeente Bronckhorst voor het beschikbaar stellen van het gemeentelijk plantsoen, het Zwem- en recreatiebad In de Dennen voor het beschikbaar stellen van de feeststent en anderen die hun bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van het buurtfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord