Minie Meijerink (links) en Hanny Boersbroek namen woensdag afscheid van De Kraanvogel. Ze werden op een platte wagen door Kranenburg gereden. Foto: Richard Stegers
Minie Meijerink (links) en Hanny Boersbroek namen woensdag afscheid van De Kraanvogel. Ze werden op een platte wagen door Kranenburg gereden. Foto: Richard Stegers

Afscheid schoonmaaksters Hanny en Minie van De Kraanvogel

Maatschappij

‘We hoorden er gewoon bij’

Door Richard Stegers

KRANENBURG – En weer kon de platte wagen uit de schuur. Deze keer werden Hanny en Minie van basisschool De Kraanvogel achter de trekker op een platte wagen door Kranenburg gereden. De schoonmaaksters werden woensdag 27 september in het zonnetje gezet vanwege hun afscheid, ze hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Hanny Boersbroek (66) uit Ruurlo en Minie Meijerink (64) uit Vorden hoeven niet zo nodig op de voorgrond. Toch genoten ze zichtbaar van het afscheidsfeestje inclusief receptie. De leerlingen van De Kraanvogel hadden ook schik, ze waren tijdens de rondgang weer vrolijk verkleed. Opnieuw een feestje dus. Een maand geleden werd al afscheid genomen van directeur Jan Brouwer, ook hij ging samen met zijn vrouw op de platte wagen. Iets eerder was de officiële opening van de moes- en pluktuin en Corry Kuijt vierde in juni haar 40-jarig jubileum als kleuterjuf. “Hier blijft het voorlopig bij qua feestelijkheden”, lachte directeur Nick Bus.

Stevige band
Hij vindt het erg jammer dat Hanny en Minie gestopt zijn. “Ze zorgden er steeds voor dat de school door een ringetje te halen was en keken niet op een extra uurtje. Daarnaast deden Hanny en Minie veel voor school. Er kon voor hand- en spandiensten altijd een beroep op ze worden gedaan. Ze hoorden ook echt bij het team.” Dat laatste beamen de schoonmaaksters. “We waren een onderdeel van school, hoorden er gewoon bij. Het voelde altijd goed. Er is een stevige band ontstaan, mede door onze kinderen en kleinkinderen die op De Kraanvogel zitten of hebben gezeten.”

Meer uren
Hanny Boersbroek was 33 jaar actief. Ze begon als schoonmaakster met vier uur per week. “Ik woonde destijds in Vorden en had al binding met de school omdat onze kinderen er opzaten. In eerste instantie deed ik het werk alleen. Later toen de school groter werd, kreeg ik twaalf uur per week en kwam Minie er voor acht uur in de week bij.” Dat was 14 jaar geleden. “Ze zochten uitbreiding en Hanny vroeg me of ik interesse had. Ze was mijn buurvrouw en is een goede vriendin. Het leek me erg leuk om met haar samen te werken.”

Geweldige school
Dat bleek in de praktijk ook het geval. “We kunnen lezen en schrijven met elkaar. Het was een fijne tijd. Jammer dat het nu stopt, maar het is mooi geweest. Het is trouwens niet zo dat we hier niet meer komen. De band met school zal blijven.” Hanny heeft nog drie kleinkinderen die les krijgen op De Kraanvogel en Minie brengt en haalt kinderen van en naar school als gastouder. “Het is een geweldige school, kleinschalig en persoonlijk”, geeft Hanny aan. “Het contact met de leerlingen en leraren zal ik zeker missen”, vult Minie aan terwijl haar collega bevestigend knikt. Afgelopen vrijdag werkten ze voor de laatste keer. Hun taken worden overgenomen door conciërge Robert Bruinsma die meer uren gaat werken.

De leerlingen van De Kraanvogel waren vrolijk verkleed en liepen zingend achter de platte wagen aan. Foto: Richard Stegers
Bij school was een spandoek opgehangen en de rode loper uitgelegd voor Hanny (links) en Minie. Foto: Richard Stegers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord