Present Bronckhorst biedt niet alleen praktische hulp, maar ook sociale ondersteuning. Foto: PR
Present Bronckhorst biedt niet alleen praktische hulp, maar ook sociale ondersteuning. Foto: PR

Present Bronckhorst: samen omzien naar elkaar

Maatschappij

BRONCKHORST - Vrijwilligersorganisatie Present Bronckhorst zet zich in voor kwetsbare dorpsgenoten door praktische en sociale hulpprojecten te organiseren. Recentelijk werd een alleenstaande vrouw op leeftijd, die binnenkort verhuist naar een seniorenflat in Doetinchem, geholpen door vrijwilligers van Present. Het initiatief illustreert het belang van gemeenschapszin en solidariteit in de regio.

De vrijwilligers van Present Bronckhorst tonen hun betrokkenheid door kwetsbare mensen te ondersteunen in de alledaagse uitdagingen van het leven. Van praktische taken zoals verhuizen en tuinieren tot sociale activiteiten zoals gezelligheid bieden aan ouderen en mensen met een beperking, de vrijwilligers staan klaar om te helpen. “Het geeft zoveel voldoening om een ander te helpen”, zegt een van de vrijwilligers. En de dankbaarheid van de hulpontvangers is enorm. Door de belangeloze inzet van de vrijwilligers kunnen mensen die het minder goed getroffen hebben, rekenen op een helpende hand.

Present Bronckhorst biedt niet alleen praktische hulp, maar ook sociale ondersteuning aan ouderen en mensen met een beperking. Jaarlijks organiseert de organisatie ongeveer 70 van dergelijke hulpprojecten in de regio. Deze initiatieven dragen bij aan de lokale gemeenschap door het creëren van verbondenheid en ondersteuning waar nodig. Omzien naar elkaar staat centraal in het werk van Present Bronckhorst, dat als eigentijdse invulling kan worden gezien van het traditionele Achterhoekse naoberschap. Door vrijwilligers te koppelen aan passende hulpvragen, zorgt de organisatie ervoor dat hulp op de juiste plek terechtkomt.

Vrijwilligers gezocht
Present Bronckhorst is altijd op zoek naar groepen vrijwilligers die willen helpen bij praktische en sociale hulpprojecten. De organisatie biedt professionele begeleiding tijdens een eenmalige inzet, waarbij vrijwilligers de mogelijkheid krijgen om een ander blij te maken zonder verdere verplichtingen.

Meedoen? Neem dan contact op met coördinator Hilde Colenbrander via hilde.colenbrander@presentbronkhorst.nl of via 06 - 151 366 87. Meer informatie is te vinden op www.presentbronckhorst.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant