Het Lochems Mannenkoor. Foto: Hans Makkink

Het Lochems Mannenkoor. Foto: Hans Makkink

Bevrijdingsconcert in de Gudulakerk

Muziek

LOCHEM - Donderdag 5 mei 2022 om 19.30 uur organiseert het Lochems Mannen Koor (LMK), onder leiding van Gerrit te Rietstap en met medewerking van Andor Boddeke (vleugel), Dewi Boddeke (sopraan) en Wim de Just (orgel) weer het traditionele ‘Bevrijdingsconcert’ in de Gudulakerk te Lochem.

Door de Covid-perikelen heeft de afgelopen twee jaar het concert geen doorgang kunnen vinden, maar dit jaar hoopt men de bezoekers weer te verrassen met een grote variatie aan liederen waaronder het ‘For the Fallen’ en het ‘Nessun Dorma’, maar ook een schitterend deel uit de musical ‘Les Martirs’. De sopraan Dewi Boddeke brengt een aantal verrassende liederen ten gehore, variërend van opera tot jazz en van populair tot musical, begeleid door haar broer Andor Boddeke op vleugel. Wim de Just zal bij een aantal nummers het koor begeleiden en ook soleren met het Orgelconcert nr 7 in B-dur van G.F. Handel (eerste en laatste deel).

De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaartverkoop (10 euro, en 5 euro voor de Vrienden van het LMK) bij Boekhandel Lovink in Lochem, Plus Beuzel Laren en aan de ingang van de kerk.

Voor rolstoelgebruikers is het mogelijk om een plek met begeleider te reserveren via 06 - 195 741 41 of h.a.r.brons@hetnet.nl.

Voorafgaand aan het concert is er een kleine ceremonie waarbij het nieuwe podium in gebruik zal worden genomen. Dit podium is aangeboden door de Vrienden van het Lochems Mannen Koor en is in een bijzondere samenwerking tussen deskundige leden van het koor en de enthousiaste en creatieve medewerking van de firma Bacron uit Heeten tot stand gekomen. Dit bedrijf zorgde uiteindelijk ook voor het definitief ontwerp en de realisatie. Het zitgedeelte van ons nieuwe podium is geproduceerd en belangeloos aangeboden door het Lochems bedrijf Innodeen.

Men is van harte welkom om samen met het Lochems Mannen Koor het Bevrijdingsfeest 2022 te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant