De Bankdirecteuren tijdens Tempelpop 2019. Foto: Alice Rouwhorst
De Bankdirecteuren tijdens Tempelpop 2019. Foto: Alice Rouwhorst

Swingen in de kerk tijdens Tempelpop

Muziek

Bankdirecteuren kiezen voor Baaks ‘Paradiso van het Oosten’

Door Alice Rouwhorst

BAAK - Voor de vijfde keer wordt de St. Martinuskerk in Baak omgedoopt tot een paradijselijke muziektempel voor het oergezellige Tempelpop. Joost Jansen van JJMW uit Keijenborg en Patrick Leferink van Kermex uit Baak organiseren na twee jaar coronapauze weer het tweedaags muziekfestijn in het Baakse gebedshuis. Op 14 en 15 mei aanstaande gaat het gebeuren.

“De laatste keer was drie jaar geleden in 2019 met onder meer de Bankdirecteuren. Dit was ons zo goed bevallen dat we ze wederom wilden vragen. Het grappige is dat de band ons voor was,” vertellen de organisatoren met enige trots. “De Bankdirecteuren hadden namelijk besloten om beperkter op te treden en schrapten zo’n zeventig optredens. Ze willen alleen nog maar daar optreden waar ze het zelf ook heel leuk of bijzonder vinden. De kerk in Baak stond ook op hun selectieve lijstje vanwege de prachtige en statige ambiance. Hoe mooi is dat?”
“Een betere reclame kunnen we eigenlijk niet hebben voor Tempelpop. Het geeft aan hoe sfeervol het is om er te zijn en te spelen. De vriendelijke sfeer, het kleinschalige en de toegankelijkheid voor jong en oud zijn opvallend. Naast de prachtige locatie met de hoge gewelven die mooi uitgelicht zijn, de gebrandschilderde ramen en de goede akoestiek. Het heeft echt iets unieks, We zijn dan ook erg blij dat zij op zaterdagavond 14 mei om half negen voor de tweede keer op de gewijde grond bij Tempelpop zijn te beluisteren en te bewonderen”, aldus Jansen en Leferink. Net als voorgaande jaren is de garderobe bewaakt en bij koud weer wordt de kerk verwarmd. Naast verschillende dranken, waaronder het gerstenat ‘uut Grolle’ zijn diverse warme hapjes verkrijgbaar.

KerkBankdirecteuren
De vijf mannelijke leden van de Bankdirecteuren, wereldberoemd in de regio, treden altijd op vanaf hun rode hoekbank in een gezellige huiskamersfeer. Ze staan bekend om hun laagdrempelige en toegankelijke optredens voor en met het publiek. Hard genoeg om lekker mee te zingen en zacht genoeg om even bij te kletsen. Regelmatig schuiven zangers en zangeressen uit het publiek aan op de bank om even een nummer mee te zingen of te spelen. Dat vormt met de sfeer van de statige basiliek een gouden combinatie voor Tempelpop.
Nu de band niet meer wekelijks optreedt en selectief is in het aantal optredens is dit echt een aanrader voor de sfeergevoelige muziekliefhebber. Voor deze speciale avond zijn ze eenmalig omgedoopt tot de KerkBankdirecteuren. Galm gezellig met ze mee en ga pas na het zingen de kerk uit.

Bandjes Kieken
Zondagmiddag 15 mei treden de regionale bands Broodopdeplank en Storm op, die beiden hun roots in Steenderen hebben liggen. Broodopdeplank brengt meerstemmige zang, semi-akoestische gitaar, basgitaar en percussie. De band heeft geen drumstel, maar alle drie de muzikanten spelen een stukje van de drums. De band is van alle markten thuis. Zij laten nummers horen van meer dan 160 verschillende artiesten en bands zonder hulp van meelopende computers. Het publiek bepaalt wat ze spelen omdat die verzoeknummers op een kaartje kunnen invullen.
Storm is een ervaren coverband die met gevarieerde medleys komt. Zangers Jessie en muzikanten Jeroen, Peter, Ramondo en Martijn spelen dance classics, top 40 nummers, hits uit the nineties, rock en alles wat daar tussenin zit. Met deze enthousiaste muzikanten op het podium woedt er een muzikale storm.

Kaartje kopen of winnen
Kaarten voor zaterdagavond kosten in de voorverkoop 12,50 euro. Ze zijn te verkrijgen bij ‘t Wapen van Baak of online te bestellen op onderstaande website. ’s Avonds aan de deur kost een kaartje 15 euro. Als ze er nog zijn, want op is op.
Wie krap bij kas zit, maar er op 14 mei toch heel graag bij wil zijn, moet beslist op zaterdag 30 april tussen 18.00 en 20.00 uur luisteren naar Radio Ideaal. Tijdens deze uitzending worden twee keer twee kaarten weggegeven.
Zondagmiddag is de entree gratis.


www.avondje-uit.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord