Henk Linker en Valeria Boermistrova. Foto: Henk Linker
Henk Linker en Valeria Boermistrova. Foto: Henk Linker

Zomermiddagconcert in Vordense Dorpskerk

Muziek

VORDEN - Op donderdag 11 augustus geven organist Henk Linker en mezzosopraan Valeria Boermistrova een zomermiddagconcert in de Vordense Dorpskerk. Beiden hebben een grote staat van dienst in de muziekwereld. Zij brengen stukken van de componisten Marin Marais (1656-1728), Jean-Joseph Mouret (1682-1738) en Jean-Baptiste Lully (1632-1687).

Henk Linker studeerde orgel (Bachelor en Master) en kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Zijn werk is zeer veelzijdig. Hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigent van verschillende koren, hij geeft privéles orgel en heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In de eerste drie maanden van 2012 werkte Linker als organist/choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk te Lexington, KY, Verenigde Staten. Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.
Valeria Boermistrova werd geboren in Moskou, studeerde daar koordirectie en vervolgens zang bij Richard Levitt (Schola Cantorum te Bazel). Als soliste treedt ze op met tal van koren en ensembles (o.a. Cantores Martini van de Dom in Utrecht en Studium Chorale in Maastricht). Haar repertoire omvat werken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Naast haar concertpraktijk werkt Valeria als (interim)dirigente en als zangcoach. Sinds 1995 vormt zij een vast duo met Henk Linker. Hun laatste album ‘Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria’ werd met een 10 gewaardeerd in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister!

Programma
Van Marin Marais worden acht stukken van de Symphonies d’Alcione uitgevoerd: Ouverture, Air des faunes et driades, Marche en rondeau, Bourée, Prélude, Marche et airs des Matelots, Ritournelle en Chaconne. Van Mouret de aria ‘Doux plaisirs, tout enchanté où vous êtes’ uit de opera ‘Pirithoüs’ en van Lully de aria ‘Amour, que veux tu de moi?’ uit de opera ‘Amadis’, de arietta ‘Amour, vois quels maux tu nous fais’ uit de opera ‘Cadmus et Hermione’, de aria van Sangaride uit de opera ‘Atys’ en ‘Plainte de Vénus sur la mort d’Adonis’.
Het concert is van 15.30 tot 16.15 uur. De toegang is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord